• Άλλη μια (δικαστική) ήττα στην υπόθεση “ΔΕΣΜΟΣ”, υπέστη ο Τάκης Τοψίδης, δεχόμενος ένα ακόμη ηχηρό “χαστούκι”…

Απορρίφθηκε από το Διοικητικό Εφετείο Κομοτηνής, και το αίτημα αναστολής εκτέλεσης της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ περί των εκπροσώπων του στο Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Εταιρείας της Περιφέρειας “ΔΕΣΜΟΣ”, καθώς και της συναφούς απόφασης της Επιτροπής του Άρθρου 7 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, που υπέβαλλε ο επικεφαλής της παράταξης “Περιφερειακή Σύνθεση” και πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Τάκης Τοψίδης.

Πέμπτη (!) ήττα Τοψίδη στην υπόθεση "ΔΕΣΜΟΣ"Υπενθυμίζεται, εξάλλου, πως ο κ. Τοψίδης, αδιαφορώντας για τις δικαστικές ήττες του στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ροδόπης τον περασμένο Ιούλιο (θυμηθείτε εδώ) και στο Διοικητικό Εφετείο Κομοτηνής τον περασμένο Ιανουάριο (θυμηθείτε εδώ), αλλά και για την ανάλογη Απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 7 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης τον περασμένο Δεκέμβριο (θυμηθείτε εδώ), έφτασε στο σημείο να ζητήσει την ωμή παρέμβαση του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη χρησιμοποιώντας τους προέδρους των υπόλοιπων Επιμελητηρίων της ΑΜ-Θ (θυμηθείτε εδώ), ενώ δεν δίστασε με μια ενέργεια…«πολιτικής πειρατείας», να αποσπάσει από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, έγγραφο – το οποίο πάντως δεν φέρει καμία κανονιστική ή δεσμευτική ισχύ – (θυμηθείτε εδώ), με σκοπό να επιτύχει αλλαγή της απόφασης του περιφερειακού συμβουλίου σχετικά με τους εκπροσώπους του στη σύνθεση του Δ.Σ. της “ΔΕΣΜΟΣ”!

Με “όχημα”, μάλιστα, το εν λόγω έγγραφο, η παράταξή του, “Περιφερειακή Σύνθεση”, και η παράταξη του Κώστα Κατσιμίγα, “Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία”, ζήτησαν από κοινού έκτακτη σύγκληση του συλλογικού οργάνου αξιώνοντας την ανάκληση της προαναφερθείσας απόφασής του. Στην ψηφοφορία που διενεργήθηκε, το αίτημά τους απορρίφθηκε με 26 ψήφους κατά, 21 υπέρ, 3 λευκά και 1 παρών (θυμηθείτε εδώ).

Με άλλα λόγια ο κ. Τοψίδης έχοντας προσπαθήσει ανεπιτυχώς με κάθε τρόπο να ελέγξει την Αναπτυξιακή Εταιρεία “ΔΕΣΜΟΣ” της Περιφέρειας, έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα. Κυρίως στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στους αυτοαπασχολούμενους της Περιφέρειας, καθώς με τα τερτίπια και τα…δυσεξήγητα γινάτια του, αυτό που έχει επιτύχει μέχρι σήμερα είναι η de facto παρακώλυση της διαδικασίας διεκπεραίωσης της Μη Επιστρεπτέας Ενίσχυσής τους με το συνολικό ποσό των 90 εκατομμυρίων ευρώ, γεγονός που αναδύει εύλογα ερωτήματα για τα κίνητρά του.