Ψήφισμα δημοτικού συμβουλίου για τον θάνατο του Νίκου Κλάδου

Γιατί απείχε η παράταξη του Σπάρτακου.
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ (2)

Στην Κομοτηνή σήμερα 24 Φεβρουαρίου 2021 ημέρα Τετάρτη, το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής που συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση δια τηλεδιασκέψεως έπειτα από πρόσκληση και εισήγηση της Προέδρου του Κλεοπάτρας Στογιαννίδου, στο άκουσμα της θλιβερής αναγγελίας του θανάτου του Νίκου Κλάδου, που διετέλεσε στο παρελθόν δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του συλλογικού οργάνου, εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα (απείχε ωστόσο η παράταξη του “Σπάρτακου”-διαβάστε παρακάτω το σκεπτικό του) σε ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής προς το πρόσωπό του:

“Το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής πληροφορήθηκε με αίσθημα θλίψης τον θάνατο του εξαίρετου συμπολίτη μας Νίκου Κλάδου, ο οποίος διετέλεσε εξέχον μέλος του, καθώς εκλεγόταν ως δημοτικός σύμβουλος από το 1979 έως και το 1986, ενώ επιπλέον, διετέλεσε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής, τη διετία 1983-1984.  Ο Νίκος Κλάδος ήταν ένας άξιος πολιτικός συνομιλητής, αποτέλεσε το παράδειγμα του ενεργού πολίτη, που αγαπάει τον τόπο και τους ανθρώπους και διακρίθηκε για την οξυδέρκεια, την ευθύτητα και την εντιμότητά του. Ενεργό μέλος της κοινωνίας, τόσο επαγγελματικά όσο και πολιτικά, επιτέλεσε με συνέπεια και μαχητικότητα το έργο του, ενώ ταυτόχρονα στάθηκε άξιος οικογενειάρχης και καλός φίλος.

Ας αναπαύεται εν ειρήνη στη γη της Κομοτηνής, που αγάπησε.

Για τους λόγους αυτούς, το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής, αποτίοντας τον ελάχιστο φόρο τιμής στον εκλιπόντα

 α π ο φ α σ ί ζ ε ι     ο μ ό φ ω ν α

  • Να διατυπώσει τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήριά του προς την οικογένεια του εκλιπόντος.
  • Να κατατεθεί στεφάνι στη σωρό τoυ εκλιπόντος από τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο.
  • Να δωρηθεί στην μνήμη του το ποσό των πεντακοσίων ευρώ στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος.
  • Να επιδοθεί το παρόν Ψήφισμα από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου στην οικογένεια του εκλιπόντος και να δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο.

Αιωνία του η Μνήμη.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ ΣΤΟΓΙΑΝΝΙΔΟΥ.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΚΑΡΑΝΗΣ”.

Γιατί δήλωσε “αποχή” ο Σπάρτακος:

“Ως Παράταξη Πολιτών ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ απείχαμε από την έκδοση ψηφίσματος σχετικά με πρώην δημοτικό σύμβουλο που έφυγε από τη ζωή. Κατανοούμε ότι αυτό δεν συνάδει με τον λεγόμενο «πολιτικό πολιτισμό» που λέει το καθεστώς, αλλά αυτή η τακτική της μετά θάνατον «δικαίωσης» καθενός πρώην πολιτικού που τελειώνει με τα εγκόσμια, μας βρίσκει αντίθετους. Πρώτα πρώτα για το δημοτικό συμβούλιο, πρέπει να είναι αδιάφορες οι προσωπικές σχέσεις ή τα ατομικά χαρίσματα του εκλιπόντος, και να βαρύνει αποκλειστικά η προσφορά του στα κοινά. Με αυτό το σκεπτικό δηλώσαμε ότι μη γνωρίζοντας αυτή την τελευταία – κι εφόσον δεν αναφέρθηκε και στη συνεδρίαση – δεν μπορούμε να συναινέσουμε. Και, γενικά μιλώντας, η θητεία σε μια θέση ευθύνης από μόνη της τίποτε δεν λέει, αντιθέτως: η πόλη μας όπως και όλη η χώρα ήρθαν στην σημερινή τους κατάντια εξαιτίας πρωτίστως ανθρώπων που καθίσαν σε τέτοιες καρέκλες, όχι εξαιτίας του απλού κόσμου”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood