Αποζημιώσεις πληγέντων από την κακοκαιρία και χαμηλό φόρο κατανάλωσης καυσίμων ζήτησε ο Ν. Τσαλικίδης από τον Χρ. Σταϊκούρα

Την Πέμπτη 25/2 θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή του Αναπληρωτή ΥΠΕΣ Στέλιου Πέτσα, του Γ.Γ. Οικονομικής Πολιτικής Χρ. Τριαντόπουλου, του Προέδρου του ΕΛΓΑ Αν. Λυκουρέντζου, του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης και των Δημάρχων Κομοτηνής, Μαρωνείας-Σαπών και Αρριανών.
ΥΠΟΙΚ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Με τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής Χρήστο Τριαντόπουλο συναντήθηκε στην Αθήνα, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης.

Στο επίκεντρο των συναντήσεων τέθηκαν οι αποζημιώσεις των πληγέντων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα της 12ης και 26ης Ιανουαρίου στη Ροδόπη, παράλληλα με ειδικότερα θέματα που σχετίζονται με τη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας εν μέσω της πανδημίας. Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον Υπουργό Οικονομικών σχετικά με τις δυσμενείς συνέπειες της πρόσφατης κακοκαιρίας και την πορεία εκτίμησης των ζημιών στις πληγείσες περιοχές, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα άμεσης ενίσχυσης των πληγέντων και ταχείας εκκίνησης των έργων αποκατάστασης στη Ροδόπη.

Αποζημιώσεις πληγέντων από την κακοκαιρία και χαμηλό φόρο κατανάλωσης καυσίμων ζήτησε ο Ν. Τσαλικίδης από τον Χρ. Σταϊκούρα

Εν όψει της διαδικασίας αποζημιώσεων, αποφασίστηκε και θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 25/2 τηλεδιάσκεψη, με τη συμμετοχή του Αναπληρωτή ΥΠΕΣ Στέλιου Πέτσα, του Γ.Γ. Οικονομικής Πολιτικής Χρ. Τριαντόπουλου, του Προέδρου του ΕΛΓΑ Αν. Λυκουρέντζου, του Αντιπεριφερειάρχη και των Δημάρχων Κομοτηνής, Μαρωνείας-Σαπών και Αρριανών, για την επισκόπηση προόδου αποτίμησης των ζημιών και την εξειδίκευση των ενεργειών που θα ακολουθήσουν.

Ο κ. Τσαλικίδης μεταφέροντας τον προβληματισμό των επαγγελματιών της Ροδόπης για την κρίση στην τοπική επιχειρηματικότητα κατά την πανδημία, έθεσε στον Υπουργό προτάσεις της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ροδόπης και του Εμπορικού Συλλόγου για τη λήψη μέτρων στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Επιπλέον συζητήθηκαν η αρνητική επίδραση του φαινομένου του παρεμπορίου και του λαθρεμπορίου που πλήττει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην περιοχή της Ροδόπης, όπως και οι δράσεις της Περιφέρειας που αποσκοπούν στον περιορισμό τους. Ειδική αναφορά υπήρξε εκ μέρους του Αντιπεριφερειάρχη κ. Τσαλικίδη στην ανάγκη καθιέρωσης χαμηλού συντελεστή φόρου κατανάλωσης για τα καύσιμα σε τοπικό επίπεδο, κατά τα πρότυπα της Τεργέστης. Μια τέτοια ρύθμιση θα αντιμετώπιζε αποτελεσματικά τις ζημιογόνες επιπτώσεις για την τοπική οικονομία γενικότερα και ειδικότερα από την αυξανομένη ζήτηση καυσίμων από τη γειτονική Βουλγαρία λόγω των χαμηλών τιμών πώλησης των ανάλογων προϊόντων.

Αποζημιώσεις πληγέντων από την κακοκαιρία και χαμηλό φόρο κατανάλωσης καυσίμων ζήτησε ο Ν. Τσαλικίδης από τον Χρ. Σταϊκούρα

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood