Ο Σύλλογος Γυναικών Ροδόπης (μέλος της Ο.Γ.Ε.) καταγγέλλει “τη βία και τις διώξεις ενάντια σε φοιτήτριες και φοιτητές του Α.Π.Θ. στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα 22/2”, και διαμηνύει: “Στεκόμαστε στο πλάι της νεολαίας που δε σκύβει το κεφάλι και μάχεται για το άνοιγμα των σχολών με όλα τα μέτρα προστασίας”.

Δηλώνοντας, δε, το “παρών” στη συγκέντρωση αλληλεγγύης της Πέμπτης 25 Φεβρουαρίου στις 14.00 στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής με τήρηση των υγειονομικών μέτρων, τονίζει:

“Με τις σχολές κλειστές εδώ και ένα χρόνο και την ανακοίνωση ότι θα παραμείνουν κλειστές και για το επόμενο εξάμηνο, η κυβέρνηση αντί να διασφαλίσει όλους εκείνους τους όρους ανοίγματός τους, επιτίθεται σε όσους υψώνουν τη φωνή τους ζητώντας ανοιχτές σχολές με τα κατάλληλα μέτρα προστασίας.

Απαιτούμε να μην απαγγελθούν κατηγορίες στους 31 συλληφθέντες φοιτητές, στηρίζουμε τα αιτήματα των φοιτητών για σχολές ανοιχτές με μέτρα προστασίας με κρατική μέριμνα και θα συμβάλλουμε ώστε ο νόμος Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη να μείνει στα χαρτιά. Όπως πολύ εύστοχα υπογραμμίζουν οι φοιτητικοί σύλλογοι με το σύνθημά τους: «Με ΜΑΤ και βία δε γίνεται παιδεία!”.