Με φόντο το πολυπολιτισμικό ψηφιδωτό της Θράκης, τόπο ιδιότροπων θεών και γενναίων ανθρώπων, ο συναρπαστικός κόσμος του περιθωρίου συναντά τους λόγιους ιππότες της Δύσης, και µυημένοι φρουροί µυστικών ταγµάτων δεσµεύονται µε όρκους σιωπής…

Με άλλα λόγια…«Θράσσα: Η μάγισσα της Θράκης», το ιστορικό μυθιστόρημα της αρχαιολόγου-μουσειολόγου Νάγιας Δαλακούρα, από τις Εκδόσεις “Κλειδάριθμος”, που θα παρουσιαστεί διαδικτυακά, “ζωντανά” στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ, την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Λεύκη Σαραντινού/ιστορικός και συγγραφέας, Κλεονίκη Ρουπγίδου/εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής, και η συγγραφέας.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η Μαρία Σταυροπούλου/νομικός.

Ο σύνδεσμος του livestreaming είναι εδώ: https://youtu.be/KDr-wZrVK34  

Η Νάγια Δαλακούρα γεννήθηκε το 1980 και μεγάλωσε στην Κομοτηνή. Δραστηριοποιείται στον χώρο των μουσείων ως επιμελήτρια εκθέσεων και μουσειοπαιδαγωγός. Από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος κυκλοφόρησε το 2019 το πρώτο μυθιστόρημά της με τίτλο “Το λιμάνι των χαμένων γυναικών”.

"Θράσσα": Live παρουσίαση από τον Ιανό του δεύτερου μυθιστορήματος της Νάγιας ΔαλακούραΛίγα λόγια για το βιβλίο

Οροσειρά Ροδόπης, σωτήριον έτος 1206. Στη σκιά των βουνών της Ροδόπης, που από αιώνες χωρίζουν και ενώνουν τους ανθρώπους, σταυροφόροι και Βούλγαροι σεργιανούν ανενόχλητοι στις βυζαντινές καστροπολιτείες. Εκεί, ο παγανισµός παλεύει µε τον Χριστιανισµό, σκοτεινές µαγγανείες αποτελούν αναπόσπαστο κοµµάτι της καθημερινότητας, κακόφηµα καπηλειά µετατρέπονται σε τόπους εξοµολογήσεων, και µια νεαρή Θράσσα αγωνίζεται να ισορροπήσει ανάµεσα σε δύο ανισόρροπους κόσµους. Με φόντο το πολυπολιτισµικό ψηφιδωτό της Θράκης, τόπο ιδιότροπων θεών και γενναίων ανθρώπων, ο συναρπαστικός κόσµος του περιθωρίου συναντά τους λόγιους ιππότες της ∆ύσης, και µυηµένοι φρουροί µυστικών ταγµάτων δεσµεύονται µε όρκους σιωπής. Στον επικό αυτό κόσµο, η Ζωή, Θράσσα αρχοντοπούλα από τη Μοσυνούπολη, αναζητεί επίµονα την ταυτότητά της. Στο ταξίδι της στα κάστρα της Θράκης θα τη συντροφεύουν πολύτιµοι συνοδοιπόροι όπως ο Βάραγγος Μποργκ, ο βογιάρος Πέταρ, η καπήλισσα Ξένη, η οιωνοσκόπος Κρεµασία, οι µοναχοί του Παπικίου όρους, αλλά και οι θρυλικές µορφές των Πορφυρογέννητων της Πόλης, του Γοδεφρείδου Βιλεαρδουίνου, του τσάρου Καλογιάννη των Ασέν και πολλών ακόµη µικρών ή µεγάλων ηρώων του 13ου αιώνα.

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο: https://www.ianos.gr/thrassa-0507694#peris.plirof.tab