Συγκέντρωση αλληλεγγύης προς τους φοιτητές της Κομοτηνής που σήμερα προχώρησαν στην κατάληψη του κτιρίου Πρυτανείας, αλλά και προς τους φοιτητές της χώρας που προχωρούν σε ανάλογες κινητοποιήσεις, διοργανώνει την Πέμπτη 25/2 και ώρα 2 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής, με τήρηση των υγειονομικών μέτρων κατά του Covid, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής (ΕΝΙΔΥΚ).
“Πλάι στα παιδιά μας, πλάι στους φοιτητές!”, είναι το μήνυμα της δράσης, και απευθύνεται κάλεσμα στα πρωτοβάθμια εργατικά σωματεία της Ροδόπης, ιδιαίτερα της εκπαίδευσης, να συμμετάσχουν, για “να καταδικάσουν το όργιο καταστολής”, καθώς όπως τονίζουν οι διοργανωτές, “τα παιδιά της εργατικής τάξης, οι φοιτητές, οι αυριανοί επιστήμονες, ΔΕΝ είναι εγκληματίες!”.
Συγκέντρωση αλληλεγγύης προς τους φοιτητές οργανώνει η ΕΝΙΔΥ ΚομοτηνήςΣε ανακοίνωσή της εξάλλου η ΕΝΙΔΥΚ, για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, καταγγέλλει “την βίαιη επέμβαση και επίθεση των δυνάμεων καταστολής εναντίον φοιτητών που διεκδικούν να κάνουν μάθημα!”, και αναφέρει:
“Την Δευτέρα, από νωρίς το πρωί Φοιτητικοί Σύλλογοι της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν κατάληψη στο κτίριο της Πρυτανείας του ΑΠΘ με αίτημα να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ανοίξουν με ασφάλεια οι σχολές. H απάντηση της κυβέρνησης, του υπουργείου Παιδείας και των πρυτανικών αρχών ήταν ένα νέο όργιο καταστολής σε βάρος των φοιτητών! Οι μάσκες έπεσαν! Οι πραγματικές επιδιώξεις της κυβέρνησης έγιναν ξεκάθαρες! Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, σε ένα πανεπιστήμιο που εδώ και ένα χρόνο οι επιστήμονες του αύριο δεν έχουν δει τις σχολές τους να λειτουργούν, όπως και σε όλη την Ελλάδα, δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν σε αγωνιζόμενους φοιτητές για να διασφαλίσουν την «ομαλή λειτουργία του ΑΠΘ». Γελάει ο κάθε πικραμένος! Κυβέρνηση και Πρυτανικές Αρχές αντιμετωπίζουν τους δασκάλους, τους γιατρούς, τους αρχιτέκτονες του αύριο, σαν εγκληματίες! Αποδεικνύεται ότι για τον νόμο της Κυβέρνησης έγκλημα είναι η υπεράσπιση της Δωρεάν Παιδείας, για αυτό στέλνει τα ΜΑΤ να κρατήσουν κλειστά τα Πανεπιστήμια και προχωρεί σε προσαγωγές, βία και καταστολή εναντίον φοιτητών που θέλουν να σπουδάσουν! Προχωράει σε ανοιχτή καταστολή των συλλογικών διαδικασιών των φοιτητών. Με το νόμο τους και την τρομοκρατία θέλουν να επιβάλλουν ένα πανεπιστήμιο Ανώνυμη Εταιρεία, ένα πανεπιστήμιο που η γνώση και η επιστήμη θα είναι εμπόρευμα, χωρίς ενοχλητικές φωνές που θα διεκδικούν Δωρεάν Παιδεία για ένα καλύτερο αύριο για το λαό. Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το αγωνιστικό φοιτητικό κίνημα, έχουν απαντήσει απέναντι στην βία και την καταστολή σε πιο δύσκολους καιρούς. Είναι γελασμένη η κυβέρνηση αν νομίζει ότι θα βάλει φρένο στους αγώνες. Δεν θα δεχθούμε την μετατροπή της πανδημίας σε «γύψο» απέναντι στο λαϊκό κίνημα. Να απελευθερωθούν όλοι οι προσαχθέντες φοιτητές και να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για άνοιγμα των σχολών με ασφάλεια, για να γυρίσουν οι φοιτητές στο φυσικό τους περιβάλλον, στις πόλεις που σπουδάζουν, στις σχολές τους”.