Υπό κατάληψη, από το φοιτητικό σχήμα CONTRA των Φοιτητικών Εστιών Κομοτηνής, τελεί από τις 7 σήμερα το πρωί το κτίριο Διοίκησης/Πρυτανείας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην πανεπιστημιούπολη.
Από το κτίριο έχουν αποχωρήσει όλοι οι υπάλληλοι, ενώ στις 9:30 αναμένεται η άφιξη του Πρύτανη Αλέξανδρου Πολυχρονίδη.
Με την ενέργειά τους οι φοιτητές όπως δηλώνουν, αποσκοπούν στο να αναδείξουν τα αιτήματά τους στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης φοιτητών.
Αιτούνται μεταξύ άλλων:
“- να απελευθερωθούν σήμερα οι συλληφθέντες των χθεσινών επεισοδίων στο ΑΠΘ.
-να μην εφαρμοστεί το νομοσχέδιο Κεραμέως.
-να ανοίξουν τώρα οι σχολές”.
Οι φοιτητές απευθύνουν κάλεσμα στον “τον μαχόμενο κόσμο να στηρίξει με την παρουσία τη δράση μας”.
Κομοτηνή-Συμβαίνει τώρα: Υπό κατάληψη το κτίριο Πρυτανείας του ΔΠΘΣε ανακοίνωσή τους, δε, αναφέρουν:
“Η εισβολή των ΜΑΤ στην κατάληψη της Πρυτανείας του ΑΠΘ από τους φοιτητές είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Η σκιά της καταστολής και της αστυνομοκρατίας σκέπασε για ακόμα μία φορά τις μαζικές φοιτητικές κινητοποιήσεις. Τα ΜΑΤ βαιοπράγησαν πάνω σε φοιτητή, τον έριξαν κάτω, τον περικύκλωσαν, και ενώ ήταν ημίγυμνος, του έριξαν απροειδοποίητα δακρυγόνο από απόσταση αναπνοής. Τα πλάνα προκαλούν σε όλους μας αηδία και σπαραγμό. Η κυβέρνηση από την αρχή της θητείας της όπως έχουμε τονίσει χιλιάδες φορές, τεντώνει συνέχεια το σχοινί. Μια ακόμα μαύρη μέρα ντροπής και κακοποίησης της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας. Το σχοινί έσπασε. Η ανοχή στην κυβερνητική τρομοκρατία σταματάει, σε άμεση απάντηση στα τραγικά και κατάπτυστα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο ΑΠΘ. Οι φοιτητικοί σύλλογοι πανελλαδικά προχωρούν μαζικά σε καταλήψεις των Πρυτανειών των πανεπιστημίων.
Παλεύουμε για:
-Άμεσο άνοιγμα των σχολών μας με όλα τα μέτρα προστασίας.
-Δημόσιο και Δωρεάν Πανεπιστήμιο για όλους.
-Καμία εφαρμογή του αντιεκπαιδευτικού νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοίδη.
Τώρα ήρθε η ώρα της αντεπίθεσης”.