Σημαντικές τεχνικές παρεμβάσεις για την βελτίωση του οδικού δικτύου σε θέσεις ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, όπως παραθαλάσσιες περιοχές και το περιαστικό δάσος Νυμφαίας, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το υποέργο συντήρησης-βελτίωσης βατότητας των οδικών υποδομών αρμοδιότητας της Π.Ε. Ροδόπης ετών 2021-2022, συνολικού προϋπολογισμού 2.995.000 ευρώ, που βρίσκεται στο στάδιο της δημοπράτησης.

Το έργο προβλέπει την εκτέλεση ασφαλτοστρώσεων σε υφιστάμενα τμήματα δρόμων που υπέστησαν σοβαρές βλάβες.

Το συνολικό μήκος επεμβάσεων είναι περίπου 17 χλμ ενώ η συνολική επιφάνεια είναι πάνω από 120.000 τ.μ.

Συγκεκριμένα, επεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν:

  • Στην περιοχή Νέου Σιδηροχωρίου και συγκεκριμένα στις επαρχιακές οδούς «Κομοτηνή-Καλαμόκαστρο-Νέο Σιδηροχώρι-Νέα Αδριανή-Άγιοι Θεόδωροι» και «Νέο Σιδηροχώρι-Παγούρια-Λίμνη Μητρικού».
  • Στην επαρχιακή οδό «Γλυκονέρι-Μέση».
  • Στην επαρχιακή οδό «Προφήτη Ηλία-Πλατανίτη».
  • Στην επαρχιακή οδό «Θρυλόριο-Βέννα-Κρωβύλη-Σ.Σ.Μέστης»
  • Στο τμήμα της παλαιάς εθνικής οδού «Αρίσβη-Σάπες-Βέλκιο».
  • Στην επαρχιακή οδό «Κομοτηνή-Τελωνείο Νυμφαίας».
Δημοπρατείται η ασφαλτόστρωση του δρόμου Κομοτηνής-Δάσους Νυμφαίας
Φωτό: Θοδωρής Καρανίκας.

Πέραν των παρεμβάσεων ασφαλτόστρωσης, στο πλαίσιο του έργου προβλέπονται διαγραμμίσεις, σήμανση, τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας και αποκατάσταση ή ανακατασκευή μικρών τεχνικών, για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων.  

«Προχωράμε στην υλοποίηση στοχευμένων σημειακών παρεμβάσεων στο δίκτυο οδικών υποδομών της Ροδόπης, με προτεραιότητα το παραλιακό μέτωπο και το δάσος της Νυμφαίας, επιδιώκοντας να αναβαθμίσουμε τις υφιστάμενες υποδομές με στόχο την οδική ασφάλεια», δήλωσε με αφορμή την δημοπράτηση του έργου, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης.