Τον Βουλευτή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Χαρίτου επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ροδόπης, μεταφέροντας την αγωνία του κτηνοτροφικού κόσμου της περιοχής για την επιβίωση του κλάδου εν μέσω της κρίσιμης χρονιάς της πανδημίας.

“Είμαστε αντιμέτωποι με τις πολύ χαμηλές τιμές πώλησης του γάλακτος και των ζωντανών ζώων, την ίδια στιγμή που έχει αυξηθεί το κόστος παραγωγής, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να κρατήσουμε βιώσιμες τις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις μας”, τόνισαν οι κτηνοτρόφοι.

“Είναι δικαιολογημένη η ανησυχία και η δυσαρέσκεια των κτηνοτρόφων, καθώς η κυβέρνηση δεν έχει λάβει ουσιαστικά μέτρα στήριξης και προστασίας του κλάδου τους εν μέσω πανδημίας”, δήλωσε ο κ. Χαρίτου, υπενθυμίζοντας τις κατ’ επανάληψη παρεμβάσεις του στη Βουλή για τη στήριξη της κτηνοτροφίας και του πρωτογενούς τομέα, και την “άρνηση της κυβέρνησης η οποία δείχνει ότι δεν έχει στις προτεραιότητές της την στήριξη αυτών των κλάδων”.

Ροδόπη: Κραυγή αγωνίας από τους κτηνοτρόφους - Αβοήθητοι από την κυβέρνηση εν μέσω πανδημίαςΟι εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων θα καταθέσουν και υπόμνημα στον Βουλευτή, με τα αιτήματά τους, ενώ από την πλευρά του ο Βουλευτής τόνισε ότι “τον πρώτο λόγο για να αντιστραφεί η αρνητική πορεία στον κλάδο πρέπει να τον έχουν με τις πρωτοβουλίες τους οι ίδιοι οι κτηνοτρόφοι, που μαζί άλλους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς πρέπει να διεκδικήσουν την οικονομική ενίσχυσή τους και την στήριξη της κτηνοτροφίας, που συμβάλλει σημαντικά στην τοπική οικονομία”.