Μέτωπο διεκδίκησης της αποκατάστασης των αδικιών που βιώνουν οι καπνοπαραγωγοί, δημιουργήθηκε στη Ροδόπη, μετά από πρωτοβουλία του Βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Ιλχάν Αχμέτ.

Δεδομένης της αδιαφορίας της κυβέρνησης απέναντι στα ζωτικά προβλήματα επιβίωσης των καλλιεργητών καπνού, αθετώντας επί μακρόν τις υποσχέσεις της για καταβολή αποζημιώσεων και οικονομικής στήριξής τους, εν όψει των ζημιών του 2018, των φετινών εξευτελιστικών τιμών κάτω του κόστους, και των αντικειμενικών απωλειών σοδειάς εξ αιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, ο Ιλχάν Αχμέτ πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών Θράκης, Εσάτ Χουσεΐν, και συγχρόνως απηύθυνε κάλεσμα στους άλλους δύο Βουλευτές του νομού – Ευριπίδη Στυλιανίδη της ΝΔ και Δημήτρη Χαρίτου του ΣΥΡΙΖΑ – οι οποίοι και συναίνεσαν, προκειμένου από κοινού να δρομολογήσουν άμεση συνάντηση (την επόμενη εβδομάδα) με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό.

[VID] Κομοτηνή: Στους δρόμους θα βγουν οι καπνοπαραγωγοί αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τουςΑυτή θα είναι η τελευταία “ευκαιρία” για την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα αιτήματα των καπνοπαραγωγών, καθώς όπως διαμηνύθηκε, αν ούτε και αυτή τη φορά το ΥΠΑΑΤ δεν ανταποκριθεί, τότε μονόδρομο θα αποτελέσουν οι μαζικές κινητοποιήσεις με τήρηση των υγειονομικών μέτρων.

Το μήνυμα-τελεσίγραφο που έστειλαν με τις δηλώσεις τους οι Ιλχάν Αχμέτ και Εσάτ Χουσεΐν μετά τη σημερινή συνάντησή τους, είναι ξεκάθαρο.

“Θέλουμε να πιστεύουμε οτι αυτή τη φορά τα αιτήματα των καπνοπαραγωγών μας θα εισακουστούν”, σημείωσε με νόημα ο Ιλχάν Αχμέτ, προϊδεάζοντας οτι σε αντίθετη περίπτωση θα εκδηλωθούν “λαϊκές κινητοποιήσεις”. Υπενθύμισε, δε, τη μη τήρηση των κυβερνητικών υπεσχημένων στις κοινοβουλευτικές ερωτήσεις του, υπογράμμισε τη σημαντική συμβολή της καλλιέργειας του καπνού στην εθνική οικονομία, και επεσήμανε την αναγκαιότητα για στήριξη-διάσωση της καπνοκαλλιέργειας στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ.

Από την πλευρά του ο Εσάτ Χουσεΐν υπογράμμισε την άριστη ποιότητα του καπνού-μπασμά της Θράκης, και διεμήνυσε πως “δεν ζητάμε τίποτα παραπάνω από την αξιοπρεπή διαβίωση των οικογενειών μας”.

Υπενθυμίζεται πως στις 18/2 με το Δ.Σ. του Συνεταιρισμού είχε συναντηθεί και ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, Δημήτρης Χαρίτου (θυμηθείτε εδώ).