Ένα ακόμη τροχαίο ατύχημα στο οποίο έσπασε το πόδι του διανομέας (εστίασης) στην Κομοτηνή, σημειώθηκε τις προηγούμενες μέρες και συγκεκριμένα την περασμένη Δευτέρα στην περιοχή του εμπορικού κέντρου Kosmopolis.

Ο 45χρονος Αχμέτ Κιοσέ Χασάν, από το κρεβάτι του θαλάμου της ορθοπεδικής κλινικής του “Σισμανόγλειου” Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής όπου νοσηλεύεται, περιγράφει: “Ήμουν εν ώρα εργασίας, πήγαινα παραγγελίες. Έστριψα δεξιά και ήρθε ένα αμάξι από τα αριστερά. Έστριψε χωρίς να ανάψει φλας και δεν μπόρεσα να το αποφύγω. Με πήγαν για εγχείρηση. Ο δρόμος λόγω του καιρού ήταν παγωμένος και γλιστρούσε. Άμα δεν γλιστρούσε μπορεί και να μην έπεφτα”.

Ο ίδιος απευθύνει θερμές ευχαριστίες στους γιατρούς. “Μου έσωσαν το πόδι, ήταν χάλια. Άριστοι γιατροί, άψογα όλα στην ορθοπεδική κλινική. Τους ευχαριστώ από την καρδιά μου όλους”, αναφέρει.

Ο Αχμέτ είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Βγάζει δύσκολα το μεροκάματο πάνω σε ένα μηχανάκι εδώ και δεκαπέντε χρόνια. “Ακόμα μια φορά είχα σοβαρό ατύχημα, αλλά ευτυχώς δεν είχα σπάσει τίποτα. Όμως έμεινα έναν μήνα στο νοσοκομείο”, θυμάται.

Με αφορμή το συμβάν, εκφράζει το παράπονό του για τους πελάτες που “παραγγέλνουν ενώ βλέπουν οτι ο καιρός είναι χάλια”, και αναρωτιέται: “Δεν μας σκέφτονται; Σκέφτονται μόνο πως θα φάνε; Δεν καταλαβαίνουν; Δεν χρειάζεται λίγη κατανόηση;”.

Παράπονα όμως καταθέτει και για τους εργοδότες, τόσο για το φαινόμενο της “μαύρης εργασίας”, όσο και για τα ελλιπή μέτρα ασφάλειας των εργαζομένων: “Τα μηχανάκια δεν είναι καλά συντηρημένα, πολλές φορές φρένα, φλας, κ.λπ. δεν δουλεύουν καλά”, σημειώνει, ενώ εν όψει του χειμώνα όπως λέει “ούτε γάντια μας δίνουν ούτε μπουφάν”. Όσο για το κράνος, σπανίζει και αυτό εκ μέρους της εργοδοσίας…

Υπενθυμίζεται πως μόλις προ ημερών, είχε σημειωθεί κι άλλο ανάλογο ατύχημα, στο οποίο διανομέας έσπασε και τα δύο πόδια του (θυμηθείτε εδώ)!