Ο Σύνδεσμος Γερμανοελληνικής Φιλίας “Filia Velbert” συγκέντρωσε από ιδιωτικές προσφορές και τις γερμανικές εταιρείες “AMD Dienstleistung GmbH” και “SANITAETSHAUS BOEGE” υγειονομικά υλικά και υλικά αποκατάστασης, συνολικής αξίας που ξεπερνά τα 20.000 ευρώ και μέσω του βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στυλιανίδη, τα προσέφερε στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, στον Σύλλογο Παιδιών και Ενηλίκων με Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή, Αυτισμό και Asperger (ΔΑΔΑΑ), και στο Παράρτημα Ροδόπης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Ορθοπεδικός εξοπλισμός (πατερίτσες, ειδικοί μετεγχειρητικοί νάρθηκες, επιγονατίδες, ειδικές αντιθρομβωτικές κάλτσες, κολάρα, ειδικά ορθοπεδικά παπούτσια κ.ά.), παραδόθηκε στο “Σισμανόγλειο” Νοσοκομείο Κομοτηνής. Η διοικήτρια του Νοσοκομείου Μάγδα Γιαμουστάρη και ο διευθυντής της ορθοπεδικής κλινικής Παναγιώτης Κάρρος ευχαρίστησαν τους δωρητές και τον Ευριπίδη Στυλιανίδη.

0ecf8c5f viber image 2021 02 13 11 47 28Στον Τμήμα του Ερυθρού Σταυρού, παραδόθηκε υγειονομικό υλικό, με τον αρχηγό της Οργάνωσης Κωνσταντίνο Ιμανιμίδη, να καταθέτει τις ευχαριστίες εκ μέρους όλων των εθελοντών.

46d562a8 viber image 2021 02 11 21 32 07Παιχνίδια, δωρήθηκαν στον σύλλογο ΔΑΔΑΑ ο πρόεδρος του οποίου Βαγγέλης Λαφτσής εξέφρασε θερμές ευχαριστίες για την πρωτοβουλία.

512f61ec viber image 2021 02 13 11s 47 28Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σε δήλωση του ευχαρίστησε τους χορηγούς, κ.κ. Boege, Mueller και τον πρόεδρο του συνδέσμου “Filia Velbert” κ. Muenchow, ιδιαιτέρως όμως τον διακεκριμένο ομογενή της Γερμανίας και αντιπρόεδρο του παραπάνω συνδέσμου κ. Λάζαρο Παπαϊωάννου, με τον οποίο διατηρεί στενή φιλική σχέση, και ο οποίος όπως σημείωσε “ποτέ δεν ξεχνά την ιδιαίτερη του πατρίδα την Ήπειρο αλλά και την άλλη ακριτική Ελλάδα, όπως είναι η Θράκη την οποία προσπαθεί εξίσου να στηρίξει με τέτοιες πρωτοβουλίες που δημιουργούν γέφυρες συνεργασία και ρεύμα ενός σύγχρονου φιλελληνισμού”.