Το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου και ώρα 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη διαδικτυακή διάλεξη της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας του Πανεπιστημίου του Cambridge, Ιωάννας Σιταρίδου, με θέμα “Τα ποντιακά ως μητρική, διασπορική, επαπειλούμενη, και γλώσσα πολιτιστικής κληρονομιάς”.
Η διάλεξη εντάσσεται στις δράσεις που σχεδιάζονται από τα Εργαστήρια Μελέτης-Καταγραφής-Διάσωσης της Ποντιακής Διαλέκτου και Διδασκαλίας της Ελληνικής Γλώσσας ως δεύτερης/ξένης γλώσσας, του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού, Παρευξεινίων Χωρών, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
Τη διάλεξη μπορούν να παρακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι/ες (προπτυχιακοί/ές, μεταπτυχιακοί/ές, φοιτητές/τριες, και υποψήφιοι/ες διδάκτορες του Τμήματος, μέλη ΔΕΠ, ΕΔΙΠ, ΕΕΠ, και διοικητικοί υπάλληλοι του Τμήματος και γενικότερα του ΔΠΘ, ενώ είναι ανοιχτή και για το ευρύ κοινό – δηλώσεις παρακολούθησης στα e-mails: mdimasi@bscc.duth.gr και ipetropo@bscc.duth.gr μέχρι την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου.
Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στην πλατφόρμα zoom μέσω
του συνδέσμου https://zoom.us/j/94806596214?pwd=N3UvKzdFTkZwbmM1S29Ha2ozTldFZz09
Όσοι/ες θα συνδεθούν, θα χρησιμοποιήσουν τα ονοματεπώνυμά τους και μόνο κατά την εγγραφή.
Η πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί 30 λεπτά πριν τη διάλεξη και θα είναι ανοιχτή μέχρι την ώρα έναρξής της, δηλαδή στις 12.