Κοινοβουλευτική παρέμβαση Βελόπουλου για το κλείσιμο του αγροτικού ιατρείου Νέας Βύσσας

Ακόμη και για μια απλή συνταγογράφηση οι ακρίτες κάτοικοι της περιοχής αναγκάζονται να ταξιδεύουν στην Ορεστιάδα και να διανύουν συνολική απόσταση 26 χιλιομέτρων.
ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΙΑΤΡΕΙΟ ΒΥΣΣΑΣ

Την κοινοβουλευτική παρέμβαση του προέδρου της “Ελληνικής Λύσης”, Κυριάκου Βελόπουλου, έχει προκαλέσει το κλείσιμο του περιφερειακού (αγροτικού) ιατρείου Νέας Βύσσας Έβρου, το οποίο έβαλε λουκέτο από τον περασμένο Νοέμβριο.

Με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, ο Κυριάκος Βελόπουλος μεταφέρει την κραυγή αγωνίας των κατοίκων του ακριτικού Έβρου, και ζητά να μάθει αν η Κυβέρνηση προτίθεται να θέσει ξανά σε λειτουργία την εν λόγω δημόσια υγειονομική δομή με τη στελέχωσή της είτε με μόνιμους γιατρού είτε με συνεργαζόμενους ιδιώτες.

Κοινοβουλευτική παρέμβαση Βελόπουλου για το κλείσιμο του αγροτικού ιατρείου Νέας ΒύσσαςΟλόκληρη η Κοινοβουλευτική Ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου:

“Κύριε Υπουργέ. Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες των κατοίκων της Νέας Βύσσας του νομού Έβρου, λόγω της αναστολής λειτουργίας του περιφερειακού ιατρείου της περιοχής, το οποίο ήδη εδώ και πολλά χρόνια υπολειτουργεί, αποκλείοντας τους ίδιους από την πρόσβαση σε δημόσια δομή παροχής φροντίδας υγείας. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, ακόμα και για μια στοιχειώδη ιατρική πράξη, όπως η συνταγογράφηση, οι κάτοικοι προσφεύγουν στην πόλη της Ορεστιάδας, που όπως είναι γνωστό, βρίσκεται σε απόσταση περίπου 13 χιλιομέτρων, λαμβάνοντας υπ’ όψη ότι πρόκειται για επαρχιακό δρόμο. Έτσι, οι κάτοικοι, εκτός από την χιλιομετρική απόσταση και την ταλαιπωρία που προκύπτει από αυτήν, έχουν να αντιμετωπίσουν επιπλέον και τα έξοδα μετακίνησης, τα οποία εξ ολοκλήρου επιβαρύνονται οι ίδιοι, καθώς και τον κίνδυνο που μπορεί να ενέχει κάποιες φορές η μεταφορά ενός ασθενή, χωρίς, πρωτίστως, να έχει να λάβει κάποια ιατρική οδηγία.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Προτίθεσθε να λάβετε άμεσα μέτρα ώστε και το περιφερειακό ιατρείο Νέας Βύσσας να επαναλειτουργήσει, και ταυτόχρονα να στελεχωθεί με το απαραίτητο σε αριθμό και ειδικότητες ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, προκειμένου να διαφυλαχθεί η Δημόσια Υγεία στην περιοχή;
  2. Προτίθεσθε να ζητήσετε τη συμβολή ιδιωτών ιατρών της περιοχής, βασικών ειδικοτήτων, π.χ. παθολόγων ή καρδιολόγων ή γενικών ιατρών, με τη διαδικασία παροχής των υπηρεσιών τους μέσω κρατικής αποζημίωσης, ώστε να μην αναγκάζονται οι πολίτες να επιβαρύνονται οικονομικά με την μετακίνησή τους στην πόλη της Ορεστιάδας για θέματα φροντίδας της υγείας τους;
  3. Προτίθεσθε να προβείτε στην προκήρυξη θέσεων μόνιμου προσωπικού, ώστε στο εγγύς μέλλον να μην υπάρξει αναστολή λειτουργίας του ως άνω ιατρείου, ταλαιπωρώντας και πάλι τους κατοίκους της περιοχής;”.

Εξάλλου σε ανακοίνωση διαμαρτυρίας του ο Αγροτικός Σύλλογος Νέας Βύσσας, τονίζει:

“Από το 1988 η Νέα Βύσσα με την φροντίδα της τότε Κοινότητας και των κατοίκων της, διέθετε Περιφερειακό Ιατρείο, σύγχρονο, σε κατάλληλο εξοπλισμένο κτίριο, με καθημερινή λειτουργία, με μόνιμο γιατρό, νοσηλεύτρια και μαία. Ύστερα ήρθαν τα μνημόνια, με την απαγόρευση των διορισμών και τη δραστική μείωση των κονδυλίων για το  Εθνικό Σύστημα Υγείας. Σήμερα, με τις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο ΕΣΥ, η κυβέρνηση, όπως και η προηγούμενη, αντί να προχωρήσει στους απαραίτητους διορισμούς, επιλέγει να καλύψει τις ανάγκες των νοσοκομείων με αποσπάσεις των γιατρών της υπαίθρου, αφήνοντας κλειστά τα αγροτικά ιατρεία. Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να ακούσει τη φωνή αγωνίας των κατοίκων της Βύσσας, που στην πλειοψηφία τους είναι περασμένης ηλικίας, και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε το Περιφερειακό Ιατρείο Νέας Βύσσας να λειτουργεί και πάλι σε καθημερινή βάση, στελεχωμένο με το απαραίτητο προσωπικό και να παρέχει ολοκληρωμένη φροντίδα υγείας στους συγχωριανούς μας”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood