Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

[VIDEO] Στα όριά τους οι Εξωτερικοί Φρουροί των Καταστημάτων Κράτησης

Καταγγέλλουν τη λειψανδρία της Υπηρεσίας τους καθώς και το οτι εργάζονται σε επισφαλείς συνθήκες, με περίστροφα του...'50 και ακατάλληλα-επικίνδυνα οχήματα.
DSC00376

Στα όριά τους έχουν φτάσει οι εξωτερικοί φρουροί των φυλακών της χώρας, αντιμετωπίζοντας σειρά χρονιζόντων προβλημάτων, εξ ου και η ομοσπονδία τους αποφάσισε να προχωρήσει σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις από σήμερα 15 Φεβρουαρίου και μέχρι και τις 19 του μηνός.

Το βασικότερο πρόβλημα είναι η λειψανδρία. Είναι χαρακτηριστικό οτι στο Κατάστημα Κράτησης Κομοτηνής, ενώ ο οργανισμός λειτουργίας προβλέπει 60 υπαλλήλους, εντούτοις αυτή τη στιγμή εργάζονται μόνο 46. Στο…περίμενε, βρίσκονται οι διοριστέοι της προκήρυξης 6Κ του Ιουνίου του 2018, των οποίων η τοποθέτηση ακόμη εκκρεμεί. Μόνο κάποιοι εξ αυτών εργάζονται στο Κατάστημα, όμως όχι ως διορισμένοι, αλλά με…οκτάμηνες συμβάσεις!

[VIDEO] Στα όριά τους οι Εξωτερικοί Φρουροί των Καταστημάτων ΚράτησηςΤούτων δοθέντων, οι υπάλληλοι βλέπουν ρεπό με…το κιάλι! Μέχρι το τέλος του 2020 τους οφείλονταν 1.950 ρεπό.

Την ίδια ώρα, τους οφείλονται δεδουλευμένα νυχτερινών, εξαιρέσιμων και αργιών, από το…2016!

Ένα ακόμη μείζον ζήτημα, είναι ο υποβαθμισμένος και ακατάλληλος στόλος των υπηρεσιακών οχημάτων. Κάποια είναι παροπλισμένα λόγω βλαβών, ενώ άλλα, περνούν από ΚΤΕΟ κατόπιν…άνωθεν εντολών, μολονότι αντικειμενικά θα έπρεπε να “κοπούν”! 

Σημαντικό επίσης θέμα, είναι αυτό του εξοπλισμού των φρουρών. Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, στους υπαλλήλους της εξωτερικής φρουράς του Καταστήματος Κράτησης Κομοτηνής, είχαν δοθεί κατά την πρόσληψή τους το 2000, περίστροφα της…δεκαετίας του ’50! Κάποιοι έβαλαν το χέρι στην τσέπη και προμηθεύτηκαν πιο σύγχρονα όπλα, άλλοι όμως όχι… Ακόμη, ενώ η νομοθεσία προβλέπει την ανανέωση των στολών τους ανά δύο έτη, από την περίοδο 2008-2009 αναγκάζονται με αλλάζουν τη στολή τους με προσωπική τους δαπάνη.

Σημαίνον ζήτημα επίσης, συνιστά η απουσία ιεραρχικής εξέλιξής τους, αν και προβλέπεται από τον Κανονισμό Λειτουργίας της Υπηρεσίας. Το εν λόγω κενό συνεπάγεται προφανείς δυσχέρειες στην εκτέλεση των πολλαπλών καθηκόντων τους, οι οποίες καλύπτονται με… “δανεικούς” βαθμοφόρους του Σώματος της Αστυνομίας.

Τέλος, όσον αφορά την τρέχουσα υγειονομική συγκυρία της πανδημίας, είναι πραγματικά άξιο απορίας γιατί αυτό το προσωπικό δεν έχει ακόμη εμβολιαστεί και γιατί δεν υποβάλλεται σε προγραμματισμένα και μαζικά τεστ.

Αξίζει να σημειωθεί – για πολλοστή φορά – η υπερπληρότητα του Καταστήματος Κράτησης Κομοτηνής, καθώς ενώ είναι δυναμικότητας 162 κρατουμένων, σήμερα κρατούνται 430 άτομα! 

[VIDEO] Στα όριά τους οι Εξωτερικοί Φρουροί των Καταστημάτων ΚράτησηςΤα παραπάνω ανέφερε ο Πρόεδρος του Σωματείου Εξωτερικών Φρουρών του Καταστήματος Κράτησης Κομοτηνής, Μερκούρης Κερμανίδης, κατά τη σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στις φυλακές Κομοτηνής, σχολιάζοντας με έμφαση: “Ευελπιστούσαμε πως με τη μεταφορά της Υπηρεσίας μας το καλοκαίρι του 2019 από το Υπουργείο Δικαιοσύνης στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τα προβλήματα θα λύνονταν, όμως αυτό δεν συνέβη. Βλέπουμε να γίνονται και να ανακοινώνονται σωρηδόν προσλήψεις – ειδικών φρουρών, συνοριακών φρουρών, πανεπιστημιακής αστυνομίας – και αναρωτιόμαστε γιατί τέτοια αδιαφορία για τον κλάδο μας… Είμαστε…αόρατοι; Εκτός κι αν έχουν άλλα σχέδια, αλλά να μας το πουν”. Ακόμη, μεταξύ άλλων, συμπλήρωσε: “Τα ρεπό μας κατά νόμο πρέπει να τα παίρνουμε μέσα στον μήνα, αλλά κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Αφού δεν τα παίρνουμε, τουλάχιστον να τα πληρωνόμαστε”.

Από την πλευρά των…εν αναμονή διοριστέων της προκήρυξης 6Κ, ο Κωνσταντίνος Βεσεξίδης, μετέφερε την αγωνία των συναδέλφων του για το τι μέλλει γενέσθαι.

[VIDEO] Στα όριά τους οι Εξωτερικοί Φρουροί των Καταστημάτων Κράτησης

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Μπες…facefood, και ζήσε μια ανεπανάληπτη γευστική εμπειρία!
ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood