“Επαρκώς στελεχωμένα για την κάλυψη των αναγκών της περιοχής”, θεωρεί πως είναι τα Κέντρα Υγείας Ιάσμου και Σαπών, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, όπως σημειώνει σε απάντησή του σε κοινοβουλευτική Ερώτηση του Βουλευτή Ροδόπης Δημήτρη Χαρίτου η οποία είχε υποβληθεί τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης αναφέρει συγχρόνως πως “το Κέντρο Υγείας Ιάσμου απέχει 23 χιλιόμετρα από το Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής και 28 χιλιόμετρα από εκείνο της Ξάνθης, ενώ το Κέντρο Υγείας Σαπών απέχει 29 χιλιόμετρα από το Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής”.

“Ο Υπουργός Υγείας αρνείται να αναγνωρίσει τα προβλήματα στελέχωσης που υπάρχουν στα Κέντρα Υγείας Σαπών και Ιάσμου, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας, και ωραιοποιεί την κατάσταση”, ανταπαντά ο Βουλευτής της Ροδόπης, και τονίζει: “Συγκεκριμένα αρνείται την κάλυψη της κενής θέσης στο Ακτινολογικό Εργαστήριο του Κέντρου Υγείας Σαπών που παραμένει κενή από τον Δεκέμβρη του 2020 λόγω συνταξιοδότησης, με ό,τι προβλήματα αυτό συνεπάγεται. Όπως επίσης αρνείται την κάλυψη μίας θέσης παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας Ιάσμου, όταν γνωρίζει ότι οι δυο υπάρχουσες θέσεις παιδιάτρων είναι μόνο στα χαρτιά, αφού η μία τελεί σε μακροχρόνια άδεια και η άλλη είναι αποσπασμένη σε άλλη υγειονομική μονάδα, τη στιγμή μάλιστα που το Κέντρο Υγείας καλύπτει τις τεράστιες ανάγκες μια μεγάλης περιοχής”.

Όσον αφορά στο αίτημα των υγειονομικών για εγκατάσταση ΙSOBOX στο Κέντρο Υγείας Ιάσμου για λόγους καλύτερης διαχείρισης των περιστατικών covid19 και ασφάλειας του προσωπικού, ο Βουλευτής τονίζει πως “ο Υπουργός δείχνει πλήρη αδιαφορία αποδεικνύοντας τη σημασία που δίνει σε δομές που είναι Κέντρα Αναφοράς COVID, όπως το Κέντρο Υγείας Ιάσμου και σήμερα πλέον και Εμβολιαστικό Κέντρο”.

“Η κυβέρνηση με την απάντησή της επιβεβαιώνει ότι δεν ενδιαφέρεται για τη θωράκιση του δημοσίου συστήματος υγείας, και αναλαμβάνει πλήρως τις ευθύνες για αρνητικές επιπτώσεις στην υγειονομική κάλυψη, τη μέριμνα και την περίθαλψη των κατοίκων των περιοχών που καλύπτουν τα Κέντρα Υγείας Σαπών και Ιάσμου”, καταλήγει ο κ. Χαρίτου.

Δείτε την απάντηση του κ. Κοντοζαμάνη: