2η θέση στον Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας Mindspace University για την ομάδα iGEM Thrace του ΔΠΘ

Η ερευνητική ομάδα του ΔΠΘ στοχεύει στη δημιουργία συσκευής ανίχνευσης στο σάλιο, βιοδεικτών που συσχετίζονται με τον καρκίνο του παχέος εντέρου.
iGEM 2nd Place

Salica, ονομάζεται το πρότζεκτ της ερευνητικής ομάδας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, iGEM Thrace, που κατέκτησε τη 2η θέση στον διαγωνισμό επιχειρηματικότητας Mindspace University!

Μεταξύ 300 και πλέον ατόμων που υπέβαλαν αίτηση, 33 ομάδων που σχηματίστηκαν στην πρώτη φάση, και 10 ομάδων που πέρασαν στον τελικό, η ερευνητική ομάδα του ΔΠΘ κατέκτησε τη 2η θέση, που ανακοινώθηκε από τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Geoffrey R. Payatt.

2η θέση στον Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας Mindspace University για την ομάδα iGEM Thrace του ΔΠΘΠρόκειται για μια καινοτόμο ιδέα μέσω της οποίας τα μέλη της iGEM Thrace επιδιώκουν να διεξαγάγουν έρευνα υψηλού επιπέδου στις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου της Θράκης με στόχο την ανίχνευση βιοδεικτών που συσχετίζονται με τον καρκίνο του παχέος εντέρου στο σάλιο!

Με το Salica η ομάδα επιχειρεί να δημιουργήσει μια συσκευή που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον κάθε πολίτη, ακόμη και στο σπίτι, χωρίς ακριβό εξοπλισμό ή υγειονομικό προσωπικό, καθώς θα χρησιμοποιεί το σάλιο ως βιολογικό υλικό.

Είναι ένα πρωτοπόρο εγχείρημα που ενσωματώνει τεχνολογίες αιχμής της μοριακής και συνθετικής βιολογίας, καθώς και την ανάλυση των δεδομένων μέσω τεχνητής νοημοσύνης.

2η θέση στον Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας Mindspace University για την ομάδα iGEM Thrace του ΔΠΘΜαζί με τη διάκριση η ομάδα κέρδισε επίσης πρόσκληση σε πρόγραμμα επιτάχυνσης στη θερμοκοιτίδα του ACEin στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, μία θέση με καλυμμένα έξοδα για το ταξίδι του Mindspace στη Silicon Valley της Βοστώνης των ΗΠΑ, καθώς και έκπτωση 20% για ένα ακόμη άτομο της ομάδας.

Η ομάδα iGEM Thrace είναι διεπιστημονική ομάδα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης που απαρτίζεται από προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής Αλεξανδρούπολης, της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης από τα Τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, και Μηχανικών Περιβάλλοντος, καθώς και υποψήφιους διδάκτορες, υπό την καθοδήγηση των Αναπληρώτριων Καθηγητριών του Τμήματος Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής, Δρ. Αγλαΐας Παππά και Δρ. Αικατερίνης Χλίχλια.

2η θέση στον Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας Mindspace University για την ομάδα iGEM Thrace του ΔΠΘΗ iGEM Thrace θα εκπροσωπήσει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και στον παγκόσμιο διαγωνισμό συνθετικής βιολογίας iGEM 2021, διαγωνισμό διεθνούς κύρους που ξεκίνησε το 2003 από το M.I.T.

“Στόχος μας είναι να αναδείξουμε τη δυναμική φοιτητική κοινότητα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και να αποτελέσουμε πηγή έμπνευσης για νέες, καινοτόμες, και πολλά υποσχόμενες πρωτοβουλίες”, ανέφερε ο ιδρυτής και Συντονιστής της iGEM Thrace, φοιτητής του Τμήματος Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής, Αλέξανδρος Σκούρης.

2η θέση στον Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας Mindspace University για την ομάδα iGEM Thrace του ΔΠΘ

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood