“Από το σποράκι στο πιάτο μας”: Αξιέπαινη δράση στο 6ο και στο 11ο Νηπιαγωγείο Κομοτηνής

Τη δική τους αξιέπαινη προσπάθεια για τη διάδοση και διατήρηση των παραδοσιακών σπόρων, καταβάλλουν το 6ο και το 11ο Νηπιαγωγείο Κομοτηνής.
received_177726357465125 - Αντιγραφή

Τη δική τους αξιέπαινη προσπάθεια για τη διάδοση και διατήρηση των παραδοσιακών σπόρων, καταβάλλουν το 6ο και το 11ο Νηπιαγωγείο Κομοτηνής.

Οι μαθητές και οι μαθήτριές τους, υπό την επίβλεψη των νηπιαγωγών τους και σε συνεργασία με την τοπική ομάδα “Σπορίτες” που προμήθευσε στις εκπαιδευτικούς σπόρους, χώμα και οδηγίες για την σπορά, επεξεργάστηκαν, ταξινόμησαν, φύτεψαν και μελέτησαν τους μικρούς σπόρους που η αξία τους αποδείχθηκε τόσο μεγάλη και σημαντική!

Η δράση, με τίτλο “Από το σποράκι στο πιάτο μας”, ξεκίνησε πριν από δύο εβδομάδες με τη φύτευση, συνεχίζεται στο σπίτι των παιδιών όπου οι γονείς καλούνται να φυτέψουν τους σπόρους και να συνεχίσουν την προσπάθειά τους, και θα συνεχιστεί έως και την άνοιξη με την ανθοφορία των φυτών.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος τα παιδιά ασχολήθηκαν με κατασκευές – όπως μεγάλες γλάστρες – χρησιμοποίησαν εργαλεία για να σκαλίσουν το έδαφος, συσκεύασαν σπόρους, ζωγράφισαν αφίσες και ταμπέλες για κάθε λαχανικό, έφτιαξαν σκιάχτρα για το “χωράφι” τους. Κατανόησαν μέσα από την όλη διαδικασία την αξία των παραδοσιακών σπόρων και τη σημασία να διαδοθούν, γι’ αυτό και κάθε ένα προσέφερε μια ποικιλία σπόρων στην οικογένειά του.

"Από το σποράκι στο πιάτο μας": Αξιέπαινη δράση στο 6ο και στο 11ο Νηπιαγωγείο Κομοτηνής“Από την παραπάνω διαδικασία βγήκαν κερδισμένα πρωτίστως τα παιδιά, διότι βίωσαν τη χαρά της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο, και φυσικά οι νηπιαγωγοί τους που έζησαν την ικανοποίηση της καθοδήγησης. Περιμένουμε όλοι με ανυπομονησία να καρποφορήσει η προσπάθειά τους!”, σχολιάζουν οι Προϊστάμενες των δύο νηπιαγωγείων.

"Από το σποράκι στο πιάτο μας": Αξιέπαινη δράση στο 6ο και στο 11ο Νηπιαγωγείο Κομοτηνής "Από το σποράκι στο πιάτο μας": Αξιέπαινη δράση στο 6ο και στο 11ο Νηπιαγωγείο Κομοτηνής "Από το σποράκι στο πιάτο μας": Αξιέπαινη δράση στο 6ο και στο 11ο Νηπιαγωγείο Κομοτηνής "Από το σποράκι στο πιάτο μας": Αξιέπαινη δράση στο 6ο και στο 11ο Νηπιαγωγείο Κομοτηνής "Από το σποράκι στο πιάτο μας": Αξιέπαινη δράση στο 6ο και στο 11ο Νηπιαγωγείο Κομοτηνής "Από το σποράκι στο πιάτο μας": Αξιέπαινη δράση στο 6ο και στο 11ο Νηπιαγωγείο Κομοτηνής "Από το σποράκι στο πιάτο μας": Αξιέπαινη δράση στο 6ο και στο 11ο Νηπιαγωγείο Κομοτηνής

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood