Επιχειρησιακό και υγειονομικό εξοπλισμό παρέδωσε ο Δήμος Κομοτηνής στην ΕΟΔ Ροδόπης

Επιχειρησιακό και υγειονομικό εξοπλισμό παρέδωσε ο Δήμος Κομοτηνής στην ΕΟΔ Ροδόπης.
DSC01446

Πολύτιμο υλικό για διασώσεις και πρώτες βοήθειες παραδόθηκε από τον εντεταλμένο σύμβουλο του Δήμου Κομοτηνής για θέματα Πολιτικής Προστασίας, Θέμη Τζενετίδη, στον πρόεδρο του Παραρτήματος Ροδόπης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, Στάθη Γκεβρέκη, παρουσία και του προϊστάμενου του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας, Δήμου Ευτυχιάκου.  

Ο κ. Γκεβρέκης εξήγησε, ευχαριστώντας τον Δήμο Κομοτηνής, ότι πρόκειται για εξοπλισμό πεδίου και πρώτων βοηθειών. «Είναι υλικά εξειδικευμένα, απαραίτητα για το έργο μας, ώστε να ενισχύσουμε την προσφορά μας στον κρατικό μηχανισμό, κατά συνέπεια στους δημότες». Σημείωσε ότι οι σχέσεις συνεργασίας με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κομοτηνής είναι άριστες. «Σε κάθε φυσική καταστροφή που μας καλούν, ενισχύουμε τον κρατικό μηχανισμό με το έμψυχο υλικό και τον εξοπλισμό μας». Η Ομάδα αριθμεί τριάντα εξειδικευμένα μέλη, αλλά κατά περίπτωση βοηθούν και άλλοι εθελοντές. Ο κ. Γκεβρέκης εξήγησε ότι μέσω του προγράμματος eOUTLAND για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών έχουν εκπαιδευτεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Βουλγαρία.

Ο κ. Τζενετίδης δήλωσε ότι “ενισχύεται μια εθελοντική ομάδα πολιτικής προστασίας καθώς ο Δήμος Κομοτηνής είναι μέλος του Δικτύου για την Υποστήριξη της Λειτουργίας και την Εκπαίδευση των Εθελοντικών Ομάδων Πολιτικής Προστασίας σε Θέματα Φυσικών Καταστροφών (ΔΥΟΠΠ), στo πλαίσιo του προγράμματος eOUTLAND”. Ευχαριστώντας θερμά την Ομάδα “για την άριστη συνεργασία“, τόνισε ότι “ο εθελοντισμός διαδραματίζει σημαντικό ρόλο και οφείλουμε να στηρίζουμε διοικητικά και τεχνικά το έργο του Παραρτήματος Ροδόπης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, για την προστασία του περιβάλλοντος, της ζωής και της περιουσίας των δημοτών, που επιτελείται με ζήλο και αυτοθυσία”.

Εξάλλου, μέσω της ΔΥΟΠΠ έχει ήδη διατεθεί ένα διασωστικό πυροσβεστικό όχημα 4Χ4 το οποίο βοήθησε σημαντικά τόσο στην αντιμετώπιση πυρκαγιών το καλοκαίρι όσο και σε αντλήσεις υδάτων πρόσφατα.

Τα υλικά που παραδόθηκαν είναι: VHF ατομικός ασύρματος, VHF ασύρματος οχήματος, αλυσοπρίονο, αντιπυρική κουβέρτα, προβολέας διάσωσης, επαναφορτιζόμενος φακός χειρός, γεννήτρια, GPS χειρός, αδιάβροχο καλώδιο, φις σούκο αρσενικό, φις σούκο θηλυκό, σκοινί καταρρίχησης, μπορντιέ διασωστικά, καραμπινέρ τύπου “D”, κιάλια, κιτ και υλικά πρώτων βοηθειών, νάρθηκες αυχένα, αερονάρθηκες, φορείο τύπου “SKUP”, σακίδιο πρώτων βοηθειών διασώστη.

Τα υλικά παραδόθηκαν στο πλαίσιο του έργου «Προστασία της βιοποικιλότητας σε περιοχές του δικτύου NATURA 2000 και σε άλλες προστατευόμενες περιοχές από φυσικές καταστροφές μέσω ενός πιστοποιημένου πλαισίου διασυνοριακής εκπαίδευσης, κατάρτισης και υποστήριξης των εθελοντών πολιτικής προστασίας που βασίζεται στην καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες – eOUTLAND» που συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας Interreg V-A Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020. Επικεφαλής Εταίρος του έργου είναι η ΑΜΚΕ «Δίκτυο για την Υποστήριξη της λειτουργίας και την Εκπαίδευση των εθελοντικών ομάδων Πολιτικής Προστασίας «ΔΥΟΠΠ»» της οποίας ο Δήμος Κομοτηνής αποτελεί ιδρυτικό  μέλος μαζί με τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Θέρμης, Πυλαίας-Χορτιάτη, Νεάπολης – Συκεών, Ωραιοκάστρου.

Επιχειρησιακό και υγειονομικό εξοπλισμό παρέδωσε ο Δήμος Κομοτηνής στην ΕΟΔ Ροδόπης Επιχειρησιακό και υγειονομικό εξοπλισμό παρέδωσε ο Δήμος Κομοτηνής στην ΕΟΔ Ροδόπης

Επιχειρησιακό και υγειονομικό εξοπλισμό παρέδωσε ο Δήμος Κομοτηνής στην ΕΟΔ Ροδόπης Επιχειρησιακό και υγειονομικό εξοπλισμό παρέδωσε ο Δήμος Κομοτηνής στην ΕΟΔ Ροδόπης Επιχειρησιακό και υγειονομικό εξοπλισμό παρέδωσε ο Δήμος Κομοτηνής στην ΕΟΔ ΡοδόπηςΕπιχειρησιακό και υγειονομικό εξοπλισμό παρέδωσε ο Δήμος Κομοτηνής στην ΕΟΔ ΡοδόπηςΕπιχειρησιακό και υγειονομικό εξοπλισμό παρέδωσε ο Δήμος Κομοτηνής στην ΕΟΔ Ροδόπης

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood