Ψηφιοποίηση Μουσείου Καραθεοδωρή: Η από το καλοκαίρι συνέργεια Λιπορδέζη-Στυλιανίδη-Γκαράνη

Ο Δήμος Κομοτηνής έχει δρομολογήσει την ψηφιοποίηση του Μουσείου Καραθεοδωρή από το περασμένο καλοκαίρι μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα-Επιχειρηματικότητα-Καινοτομία (ΕΠΑΝΕΚ), και ταυτόχρονα,  μέσω του άξονα "Ελλάδα 1821-2021" του προγράμματος για την Αυτοδιοίκηση "Αντώνης Τρίτσης", θα αντλήσει πόρους ύψους μισού εκατομμυρίου ευρώ  για τη χρηματοδότηση ενός μεγάλου έργου υποδομής ή κατασκευαστικό.
unnamed (72)

Ο Δήμος Κομοτηνής έχει δρομολογήσει την ψηφιοποίηση του Μουσείου Καραθεοδωρή από το περασμένο καλοκαίρι μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα-Επιχειρηματικότητα-Καινοτομία (ΕΠΑΝΕΚ), και ταυτόχρονα,  μέσω του άξονα “Ελλάδα 1821-2021” του προγράμματος για την Αυτοδιοίκηση “Αντώνης Τρίτσης”, θα αντλήσει πόρους ύψους μισού εκατομμυρίου ευρώ  για τη χρηματοδότηση ενός μεγάλου έργου υποδομής ή κατασκευαστικό.

Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει το ρεπορτάζ, μετά και τις δηλώσεις του προέδρου του Συνδέσμου Φίλων Καραθεοδωρή Κομοτηνής, Αθανάσιου Λιπορδέζη στο Ράδιο Χρόνος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Λιπορδέζης, ανέφερε μεταξύ άλλων: “Το καλοκαίρι ο βουλευτής Ευριπίδης Στυλιανίδης έφερε ανθρώπους από την Αθήνα να γνωρίσουν τον τόπο. Κάποια στιγμή μου λέει «έλα στο μουσείο να τους ξεναγήσουμε». Επισκέφθηκαν το μουσείο και μετά καθόμασταν με κάποιους σε ένα τραπέζι, υπήρχαν άτομα ενθουσιασμένα με το γένος των Καραθεοδωρήδων, και λένε υπάρχουν χρηματοδοτικές δυνατότητες μέσω του Υπουργείο Πολιτισμού και μάλιστα μου έδωσαν κάποιες διαδικασίες να κάνω σε έναν σύνδεσμο μουσείων. Τους είπα ότι σαν Σύλλογος θα συμμετάσχω, αλλά αυτό θα γίνει μέσω του Δήμου γιατί αφιέρωσα στην πόλη, στον εκάστοτε Δήμο, όλο τον αγώνα και ό,τι αγόρασα για το μουσείο. Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης τηλεφώνησε αμέσως στον Δήμαρχο Γιάννη Γκαράνη. Τα είπαν, υπήρξε η συμφωνία με τον Δήμο. Αυτά γίνονται το καλοκαίρι. Μιλήσαμε με τους ανθρώπους, ανταλλάξαμε απόψεις. Κάναμε μαζί μια συνέντευξη για τη συμβολή των Καραθεοδωρήδων στον αγώνα του 1821. Ακριβώς την επόμενη μέρα με κάλεσαν από το γραφείο του κ. Γραβάνη και μου λένε υπάρχει πρόγραμμα. Τους λέω «ακούστε να δείτε, πριν μιλήσετε, έγινε αυτό κι αυτό κι αυτό, έχουμε ενταχθεί σ’ αυτό». Λένε «όχι, αυτό είναι εξ αφορμής αυτών που είπατε για να μπούμε σε άλλο πρόγραμμα, του ‘21». Επικοινωνώ με τον Ευριπίδη Στυλιανίδη και λέει τις προσπάθειες που έκανε και ο ίδιος από τους τέσσερις νομούς να είναι και της Ροδόπης. Σ’ αυτό το πρόγραμμα εφόσον θέλετε και είστε από την Κομοτηνή, γιατί όχι. Συνεπώς, το ένα είναι άλλο πρόγραμμα και το άλλο είναι άλλο πρόγραμμα”.

Δηλαδή, ο Δήμος Κομοτηνής, ελισσόμενος κατάλληλα, απευθύνεται σε δύο πηγές χρηματοδότησης, τόσο για την ψηφιοποίηση του Μουσείου Καραθεοδωρή, γεγονός που θα αναδείξει έτι περαιτέρω και θα αναβαθμίσει σε υψηλότατο επίπεδο το μουσείο, όσο και για την εκτέλεση ενός μεγάλου έργου, η πρόταση του οποίου θα υποβληθεί μέχρι της 31 Μαρτίου.

“Εργαζόμαστε με μεθοδικότητα και υπευθυνότητα για το καλό του τόπου. Συνεργαζόμαστε γόνιμα με συμπολίτες μας που λειτουργούν με την ίδια συλλογιστική, όπως είναι ο αξιότιμος κύριος Αθανάσιος Λιπορδέζης. Συνεργούμε σε ανάλογες πρωτοβουλίες όπως εν προκειμένω αυτή του κυρίου Στυλιανίδη. Απώτερος σκοπός μας είναι η πρόοδος με πράξεις, η παραγωγή έργου που τιμά την πόλη και αξίζει στους συνδημότες μας”, δηλώνει ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood