Με τον πρόεδρο Γιώργο Κουτρουλό και τον αντιπρόεδρο Πασχάλη Αθανασίου του Συλλόγου Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Ν. Ροδόπης συναντήθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Κομοτηνής Ιωάννης Γκαράνης παρουσία του Αντιδημάρχου Οικονομικών Δημήτρη Πολιτειάδη μετά από αίτημα των παραγωγών.

Στη συνάντηση τέθηκαν από τους παραγωγούς τα σοβαρά προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία στον κλάδο τους. Τόνισαν ότι σε συνεργασία με τον Δήμο φροντίζουν να τηρούν τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα, και ταυτόχρονα μετέφεραν τον προβληματισμό τους για την εκ περιτροπής λειτουργία της εβδομαδιαίας λαϊκής αγοράς. Επίσης, τέθηκε εκ νέου το αίτημά τους για «πράσινη» λαϊκή, αποκλειστικά των παραγωγών, σε διαφορετικό χώρο.

Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι ο Δήμος Κομοτηνής αναγνωρίζει τα προβλήματα που προκλήθηκαν ειδικά στο πρώτο κλείσιμο των λαϊκών και το οικονομικό αδιέξοδο που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους, και θύμισε πως ο Δήμος στέκεται αρωγός στην εύρυθμη λειτουργία των λαϊκών αγορών ευθύνης του, στο πλαίσιο της εφαρμογής των υγειονομικών μέτρων που απαιτούνται για την προστασία της δημόσιας υγείας, με σκοπό τόσο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID 19 όσο και τη δημιουργία πνεύματος ασφάλειας στους πολίτες για να επιστρέψουν στις λαϊκές αγορές και να προμηθευτούν τα εξαιρετικά παραγόμενα προϊόντα της περιοχής.

Επίσης δήλωσε πως θα εξεταστεί σε εύθετο χρόνο το αίτημά τους για λειτουργία «πράσινης» λαϊκής.

0bd29790 dsc01418