Η ΚΕΔΕ υιοθετεί προτάσεις του Αντ. Γραβάνη για στήριξη των Επιχειρήσεων μέσω Δήμων

Η ΚΕΔΕ υιοθετεί προτάσεις του Αντ. Γραβάνη για στήριξη των Επιχειρήσεων μέσω Δήμων.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΚΕΔΕ

Την ανάγκη υποστήριξης των επιχειρήσεων μέσω των Δήμων, ανέδειξε στην συνεδρίαση της Επιτροπής Ανάπτυξης και Υποστήριξης της Επιχειρηματικότητας ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Κομοτηνής Αντώνης Γραβάνης.

Στην συνεδρίαση, που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης, συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Παπαστεργίου Δημήτριος, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δήμαρχος Παγγαίου κ. Αναστασιάδης Φίλιππος και Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι από όλη την Ελλάδα.

Ο κ. Γραβάνης τόνισε την μεγάλη συμβολή της τοπικής αυτοδιοίκησης στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας εν μέσω πανδημίας και τόνισε ότι «οι Δήμοι πρέπει να πρωταγωνιστήσουν στη μετά covid εποχή, παρέχοντας στις επιχειρήσεις διευκολύνσεις και εργαλεία που θα τις βοηθήσουν να επανέλθουν στην κανονικότητα. Σημαντικό είναι για το 2021 να συνεχίσει να υφίσταται η δυνατότητα ρυθμίσεων οφειλών, απαλλαγής τελών και παραχώρησης επιπλέον κοινοχρήστου χώρου από τους Δήμους.»

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ανάγκη παρέμβασης της ΚΕΔΕ στην ΕΤΑΔ και το ΤΑΙΠΕΔ για την ομαλή συνεργασία με τους Δήμους, καθώς οι οργανισμοί αυτοί δεν αντιλαμβάνονται την τοπική πραγματικότητα και τις τοπικές ανάγκες».

Παράλληλα κατέθεσε δύο σημαντικές προτάσεις, οι οποίες υιοθετήθηκαν από την ΚΕΔΕ:

-την άμεση τροποποίηση του άρθρου 55 του ν. 4483/2017 βάσει του οποίου προβλέπεται αφαίρεση αδείας κοινόχρηστου χώρου για έξι μήνες μετά από δύο παραβάσεις και την επαναφορά του χρηματικού προστίμου.

-την διαγραφή των τόκων και προσαυξήσεων που δημιουργούνται στις επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας από οφειλές σε Δήμους.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής και οι συμμετέχοντες αναγνώρισαν την ουσιαστική παρέμβαση του και αποφάσισαν ομόφωνα να εισηγηθούν στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ τις συγκεκριμένες προτάσεις ώστε να προωθηθούν στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood