Δημήτρης Τζανακόπουλος: “Η Αριστερά σε θέση μάχης”

"Η κυβέρνηση βρίσκεται ενώπιον των αδιεξόδων που έχει δημιουργήσει".
ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 15

Στην εκτίμηση ότι “θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει μεγάλο ποσοστό των νεκρών της πανδημίας αν υπήρχε σοβαρή, υπεύθυνη διαχείριση, και στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας” προέβη, μιλώντας στο “Κόκκινο” 10,5,5 FM ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Τζανακόπουλος. “Δυστυχώς, όμως, αποτελεί τελευταία προτεραιότητα του κ. Μητσοτάκη”, τόνισε, ασκώντας κριτική και στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, “που οδηγεί τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους σε απόγνωση και απελπισία“.

Η κυβέρνηση βρίσκεται ενώπιον των αδιεξόδων που έχει δημιουργήσει“, δήλωσε χαρακτηριστικά.

“Ο κ. Σταϊκούρας προ μηνών ανακοίνωνε ύφεση για το 2020 στο 10,5%. Ο αριθμός αυτός αποτυπώνει το βαθμό συρρίκνωσης της ελληνικής οικονομίας και σημαίνει χαμηλότερο τζίρο για τις επιχειρήσεις, μειωμένες θέσεις εργασίας, λιγότερα καταστήματα. Οι συνέπειες της συρρίκνωσης αυτές κάνουν πλέον την εμφάνισή τους”, υπογράμμισε, υπενθυμίζοντας χαρακτηριστικά πως “η μεγαλύτερη ύφεση στην Ελλάδα από την περίοδο του πολέμου και μετά ήταν 9,1% το 2011“. “Σήμερα βρισκόμαστε στην καλύτερη περίπτωση στο 10,5%. Η οικονομική κρίση έχει αυτονομηθεί από την πανδημία, βρισκόμαστε σε έναν υφεσιακό κύκλο που φέρει τη σφραγίδα της κυβέρνησης”, προσέθεσε.

“Εμείς εξαρχής λέγαμε ότι χρειάζεται πραγματική, γενναία στήριξη, αλλά δυστυχώς η κυβέρνηση επέλεξε να συσσωρεύσει νέα χρέη με τις επιστρεπτέες ενισχύσεις και τις αναστολές πληρωμών. Και όταν τα χρέη αυτά γίνουν απαιτητά, η τραγωδία θα είναι ανείπωτη”, επισήμανε ο Δ. Τζανακόπουλος. “Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την οικονομία μας είναι ο εξής: μέχρι στιγμής βρισκόμαστε υπό την ομπρέλα της ΕΚΤ, που υπάρχει λόγω της πανδημικής κρίσης, την ίδια στιγμή υφίσταται η άρση των περιορισμών του συμφώνου σταθερότητας, που ορίζουν το ύψος του ελλείμματος κάθε χώρας. Εφόσον όμως οι υπόλοιπες χώρες μπουν σε συνθήκη οικονομικής ανάκαμψης, θα επανέλθουν κάποιοι από τους περιορισμούς και ενδεχομένως να “κλείσει” η ομπρέλα της ΕΚΤ. Τότε η Ελλάδα θα βρεθεί με συρρικνωμένο ΑΕΠ, χρέος πάνω από 210%, και ενώπιον νέας κρίσης χρέους, ενδεχομένως χειρότερη από αυτή του 2010. Και δυστυχώς, η πολιτική της κυβέρνησης πυροβολεί τα πόδια της χώρας“, υπογράμμισε ο ίδιος.

“Στην κυβέρνηση έχουν τρομοκρατηθεί”, εκτίμησε στη συνέχεια, “αφού βλέπουν τις αποτυχίες της πολιτικής τους, παρ’ ότι εκφράζονται με αδιανόητη αλαζονεία για το πόσο καλά τα έχουν πάει -με τη στήριξη ενός τεράστιου πολιτικομιντιακού συστήματος”. “Οι πολίτες, όμως, δεν τρώνε κουτόχορτο. Και μπροστά στο ενδεχόμενο εκλογών ο κ. Μητσοτάκης θα επιδιώξει να προχωρήσει σε αυτές. Αυτό είναι, όμως, μια τεράστια ευκαιρία για τις προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις, να αναδειχθούν εναλλακτικές πολιτικές για να σώσουμε ό,τι σώζεται και στο επίπεδο της υγειονομικής και της οικονομικής κρίσης”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είμαι βέβαιος ότι είναι έτοιμος για αυτό. Προχωράμε και ολοκληρώνουμε μέχρι τέλος Φλεβάρη τις συνδιασκέψεις του κόμματος και έχουμε θέσει σε δημόσια διαβούλευση το πολιτικό πρόγραμμά μας και τις θέσεις μας, για να φτάσουμε σε μια μεγάλη συνδιάσκεψη τον Απρίλη. Εκεί θα καταλήξουμε και στην έγκριση του προγράμματος και στις αιχμές ενός εκλογικού προγράμματος άμεσης εφαρμογής. Αυτός θα είναι και ο πολιτικός πυρήνας των προτάσεών μας στη μάχη με τη ΝΔ“, τόνισε ο Δ. Τζανακόπουλος, για να καταλήξει: “Είμαστε σε διάταξη μάχης. Και η κοινωνία το ίδιο, δεν είναι διατεθειμένη να παραμείνει σιωπηλή έναντι των πολιτικών της κυβέρνησης, που επιδιώκει μια ‘κουτσουρεμένη δημοκρατία’“. ​

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood