Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπεται επιδείνωση του καιρού από το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Φεβρουαρίου και για τις επόμενες μέρες με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, τη μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας και τον παγετό, τους πολύ θυελλώδεις βόρειους ανέμους και τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Ο Δήμος Κομοτηνής καλεί τους πολίτες να λάβουν υπ’ όψη την καιρική πρόγνωση και να πάρουν τα μέτρα τους για τον ασφαλή́ σχεδιασμό́ των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους, ακολουθώντας και τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (περισσότερες πληροφορίες: www.emy.gr και https://www.civilprotection.gr/el)

Προστασία αστέγων από τον Δήμο Κομοτηνής

Οι ακραίες καιρικές συνθήκες επιβάλλουν τη φιλοξενία αστέγων και ο Δήμος Κομοτηνής δια του Κέντρου Μέριμνας και Αλληλεγγύης (ΚΕΜΕΑ) λαμβάνει συγκεκριμένα μέτρα παρέχοντας αίθουσα με θέρμανση στο Α’ ΚΑΠΗ Κομοτηνής (στην οδό Φιλίππου 2-4, περιοχή δημοτικής αγοράς), όπου θα μπορούν να φιλοξενηθούν όσοι πολίτες στερούνται στέγης.

Υπεύθυνη για τον συντονισμό της δράσης ορίστηκε η κ. Αναστασία Παπανικολάου (τηλ: 6974988106), υπάλληλος της Διεύθυνσης του Κέντρου Μέριμνας και Αλληλεγγύης (ΚΕΜΕΑ), και αναπληρώτριά της η υπάλληλος της ίδιας Διεύθυνσης, Μαρία Γαβριήλ (τηλ: 6977216016).

Η φιλοξενία των πολιτών θα γίνεται επί 24ώρου βάσεως, από το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021 έως και την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021.

9d2dd310 kairos 183dbcce