Υπερψηφίστηκε το Νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια

Μητσοτάκης: "Συντηρητικός είναι σήμερα όποιος συντηρεί αυτά που δεν αξίζει να συντηρηθούν. Προοδευτικός είναι αυτός που θέλει να τα αλλάξει και να τα κάνει καλύτερα".
149387858_10158112128432725_8223231726706140410_o - Αντιγραφή

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και την φύλαξη των πανεπιστημίων.

Συνολικά ψήφισαν 298 βουλευτές. 166 ψήφισαν υπέρ (ΝΔ και Ελληνική Λύση) και 132 κατά (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, ΜέΡΑ25).
Από την ψηφοφορία ήταν απόντες ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος και Βασίλειος Βιλιάρδος που βρίσκονται σε επίσκεψη στην Χίο.
“Συντηρητικός είναι σήμερα όποιος συντηρεί αυτά που δεν αξίζει να συντηρηθούν. Προοδευτικός είναι αυτός που θέλει να τα αλλάξει και να τα κάνει καλύτερα”, δηλώνει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, και τονίζοντας πως “από αύριο η τριτοβάθμια εκπαίδευση στη χώρα μας γυρίζει σελίδα”, υπογραμμίζει: “Το νομοσχέδιο αυτό απαντά με τόλμη στο διαχρονικό ερώτημα της ασφάλειας των πανεπιστημίων. Καθιερώνει έναν σύγχρονο τρόπο για την εισαγωγή και την επιλογή των σπουδών. Αναβαθμίζει την ανώτατη εκπαίδευση στην Ελλάδα, συγχρονίζοντας τον βηματισμό της με τις ανάγκες του 21ου αιώνα. Δική μας επιδίωξη είναι να δώσουμε το δημόσιο πανεπιστήμιο πίσω στους καθηγητές, στους φοιτητές, στους εργαζόμενους. Να το κάνουμε και πάλι κυψέλη δημιουργίας και όχι νησίδα όπου αδρανούν οι κανόνες της δημοκρατικής πολιτείας και επιβάλλεται η βούληση κάθε αυταρχικής μειοψηφίας. Να γίνει το πανεπιστήμιο πραγματικός ιμάντας κοινωνικής κινητικότητας, συλλογικής προκοπής, μονοπάτι προόδου για όλους τους νέους“.

Υπερψηφίστηκε το Νομοσχέδιο για τα ΠανεπιστήμιαΓια “νομοσχέδιο κοινής λογικής, για τα αυτονόητα πλην όμως τόσο απαραίτητα για το ελληνικό δημόσιο Πανεπιστήμιο”, κάνει λόγο η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, και συμπληρώνει: “Ας ασχοληθούμε τώρα όλοι μαζί με τις σύγχρονες προκλήσεις των πανεπιστημίων. Με το Πανεπιστήμιο που δικαιωματικά διεκδικούν οι νέοι μας, οι καθηγητές μας, το διοικητικό προσωπικό. Το Πανεπιστήμιο για το οποίο είμαστε υπερήφανοι ως Έλληνες”.
Υπερψηφίστηκε το Νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood