Εξοπλισμό Πρώτων Βοηθειών παρέδωσε σήμερα ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης στον αρχηγό του Περιφερειακού Τμήματος Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Κώστα Ιμανιμίδη.

Ο κ. Ιμανιμίδης ευχαρίστησε τον Δήμο Κομοτηνής για τη στήριξη στο πλαίσιο και του Μνημονίου Συνεργασίας των δύο μερών που υπεγράφη τον περασμένο Απρίλιο, στην κατεύθυνση εφαρμογής των μέτρων για την προστασία του κοινωνικού συνόλου από τη διάδοση του ιού COVID-19.

Τόνισε μάλιστα ότι όλο αυτό το διάστημα η συνεργασία των δύο πλευρών είναι σε 24ωρη βάση.

Τα παραδοτέα, όπως επεσήμανε, είναι χρήσιμα για περιπτώσεις τροχαίων ατυχημάτων και θα ενισχύσουν τη δυναμική του Τμήματος για την καλύτερη παροχή βοήθειας στους δημότες Κομοτηνής και της Ροδόπης ευρύτερα.

Το Περιφερειακό Τμήμα Κομοτηνής του Ερυθρού Σταυρού φιλοξενείται σε τρεις αίθουσες στο Πολυλειτουργικό Κέντρο και καταβάλλονται προσπάθειες εκ μέρους του Δήμου για τη βελτίωση του χώρου καθώς δραστηριοποιούνται συνολικά ενενήντα εθελοντές.  Ο Δήμαρχος Γιάννης Γκαράνης δήλωσε πως αναζητείται ικανός χώρος για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες όχι μόνο των μελών του Ερυθρού Σταυρού αλλά και του εξοπλισμού τους, και ευχαρίστησε από την πλευρά του για την άριστη συνεργασία.

Ο εξοπλισμός που παραδόθηκε:

  • Κιτ και υλικά πρώτων βοηθειών.
  • Νάρθηκες αυχένα.
  • Αερονάρθηκες.
  • Φορείο τύπου «SKUP».
  • Σακίδιο πρώτων βοηθειών διασώστη.

Το υλικό παραδόθηκε στο πλαίσιο του έργου «Προστασία της βιοποικιλότητας σε περιοχές του δικτύου NATURA 2000 και σε άλλες προστατευόμενες περιοχές από φυσικές καταστροφές μέσω ενός πιστοποιημένου πλαισίου διασυνοριακής εκπαίδευσης, κατάρτισης και υποστήριξης των εθελοντών πολιτικής προστασίας που βασίζεται στην καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες – eOUTLAND», που συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας Interreg V-A Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020. Επικεφαλής Εταίρος του έργου είναι η ΑΜΚΕ “Δίκτυο για την Υποστήριξη της λειτουργίας και την Εκπαίδευση των εθελοντικών ομάδων Πολιτικής Προστασίας «ΔΥΟΠΠ»” της οποίας ο Δήμος Κομοτηνής αποτελεί ιδρυτικό μέλος μαζί με τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Θέρμης, Πυλαίας-Χορτιάτη, Νεάπολης-Συκεών, και Ωραιοκάστρου.

0d0edd45 dsc01434 ed2226aa dsc01425 da0637b4 dsc01424d1cef7b6 dsc01429