Στόχος η φιλοξενία διεθνών διοργανώσεων από το 2022 στο Πανθρακικό Στάδιο Κομοτηνής

Στόχος η φιλοξενία διεθνών διοργανώσεων από το 2022 στο Πανθρακικό Στάδιο Κομοτηνής.
134626135_332414047787172_5156249996121156189_n (1)

Τους αντιπεριφερειάρχες Δράμας και Ροδόπης, Γιώργο Παπαδόπουλο και Νίκο Τσαλικίδη, αντιστοίχως, δέχθηκε σε συνάντηση ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης. Η συζήτησή τους αφορούσε στην προώθηση θεμάτων αναβάθμισης αθλητικών εγκαταστάσεων των δύο νομών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Συγκεκριμένα:

Α. Με τον κ. Τσαλικίδη, που είναι και πρόεδρος της «Αναπτυξιακής Ροδόπης Α.Ε. ΟΤΑ», εξετάστηκε η πρόοδος της συνεργασίας με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Χρήστο Μέτιο και την ΑΝΡΟ για τη σύνταξη του Τεχνικού Δελτίου το οποίο άμεσα θα αποσταλεί στη ΓΓΑ για να ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υφυπουργείου Αθλητισμού η χρηματοδότηση των Μελετών για την ολική ανάπλαση του Εθνικού Πανθρακικού Σταδίου Κομοτηνής. Ενδεικτικά, για την εγκατάσταση προκάτ κερκίδας 800 θέσεων στη νότια πλευρά, τη διαμόρφωση αποδυτηρίων κάτω από την κερκίδα, την τοποθέτηση συνθετικού ή φυσικού χλοοτάπητα στο χωμάτινο γήπεδο κ.λπ. «Ο εκσυγχρονισμός των αθλητικών εγκαταστάσεων της Ροδόπης με στόχο και την προσέλκυση διεθνών διοργανώσεων στο προσεχές μέλλον, αποτελεί πεδίο συστηματικής συνεργασίας της Περιφέρειας με τον Υφυπουργό κ. Αυγενάκη», επεσήμανε ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης και στάθηκε στην «υλοποίηση του σχεδιασμού για την αναβάθμιση των υποδομών στο Πανθρακικό Στάδιο, με κοινό στόχο η Κομοτηνή να είναι έτοιμη στα τέλη του 2022 να υποδεχθεί αθλητικές συναντήσεις ευρωπαϊκής εμβέλειας». Υπενθυμίζεται ότι επιπλέον βρίσκεται στην τελική ευθεία η δημοπράτηση για την «Αντικατάσταση του ελαστικού συνθετικού τάπητα του στίβου» στο Εθνικό Πανθρακικό Στάδιο Κομοτηνής. Συγκεκριμένα, ολοκληρώθηκε η υποβολή προσφορών για το έργο, προϋπολογισμού 780.000 €, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υφυπουργείου Αθλητισμού. Οι σχετικές εργασίες θα ξεκινήσουν εντός του προσεχούς τετράμηνου, αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ανάδειξης του Αναδόχου, και θα περατωθούν έπειτα από παρέλευση πέντε μηνών. To έργο περιλαμβάνει:

  • Αντικατάσταση του ελαστικού συνθετικού τάπητα, επιφάνειας περίπου 7.000 τ.μ.
  • Εναρμόνιση με τις προδιαγραφές της IAAF, της Λίμνης για τα Στιπλ και των σκαμμάτων αλμάτων μήκους, τριπλούν, ύψους και επί κοντώ.
  • Αντικατάσταση των δύο βαλβίδων σφαιροβολίας και δισκοβολίας/σφυροβολίας, καθώς και προμήθεια κλωβού.
  • Οκτώ νέους αναστρεφόμενους βατήρες αλμάτων μήκους, και δύο βαλβίδες άλματος επί κοντώ.
  • Διαχωριστικό κράσπεδο στο όριο μεταξύ της πρώτης διαδρομής του ταρτάν και της κονίστρας.

Στόχος η φιλοξενία διεθνών διοργανώσεων από το 2022 στο Πανθρακικό Στάδιο Κομοτηνής

Β. Ο κ. Παπαδόπουλος εκδήλωσε την πρόθεση της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας για την περαιτέρω αξιοποίηση τμήματος εγκαταστάσεων εντός του χιονοδρομικού κέντρου Φαλακρού, οι οποίες ανήκουν στη ΓΓΑ. Συμφωνήθηκε να υποβληθεί σύντομα στον κ. Αυγενάκη αναλυτικό υπόμνημα σχετικών προτάσεων, προς όφελος τόσο της αθλητικής οικογένειας όσο και της τοπικής κοινωνίας.

Και οι δύο αντιπεριφερειάρχες ευχαρίστησαν τον Υφυπουργό Αθλητισμού για την ανταπόκριση και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που δείχνει σε ζητήματα αθλητικών υποδομών και πώς αυτές θα εκσυγχρονιστούν ώστε να καταστούν ασφαλείς και λειτουργικές, “προϋποθέσεις αναγκαίες και απαραίτητες για την ανάπτυξη του αθλητισμού μας, όπως την οραματίζεται ο κ. Αυγενάκης, στο πλαίσιο της συνολικής αθλητικής μεταρρύθμισης που είναι σε εξέλιξη”, όπως τόνισαν.

42771a70-perif

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood