Με πρόσχημα τη – δήθεν – ανθρωπιστική βοήθεια, και με πινακίδες γραμμένες στα Τουρκικά, Αγγλικά, Αραβικά, Περσικά, Ουρντού και Μπενγκάλι, οι Τούτκοι καθοδηγούν τους παράνομους μετανάστες πως θα μπορέσουν με περισσότερη ευκολία και ασφάλεια να εισβάλλουν στην Ελλάδα.

Το ρεπορτάζ της μεγαλύτερης τουρκικής εφημερίδας “Milliet”, αναφέρεται στην περιοχή της Αδριανούπολης και μάλιστα υπενθυμίζει όσα συνέβησαν πέρσι τον Μάρτιο, δίνοντας φυσικά την τουρκική εκδοχή, σημειώνοντας:

“Στην Edirne (σ.σ. Αδριανούπολη), από την Επαρχιακή Διεύθυνση Διαχείρισης Μετανάστευσης, σημάδια που δείχνουν την περιοχή σε έξι γλώσσες τοποθετήθηκαν στις διαδρομές που χρησιμοποιούνται συχνά από παράτυπους μετανάστες για να ενημερωθούν για τον κίνδυνο να βρεθούν σε μια δύσκολη κατάσταση. Χιλιάδες μετανάστες που ήθελαν να πάνε σε ευρωπαϊκές χώρες τον Μάρτιο του περασμένου έτους, συγκεντρώθηκαν στο Edirne και περίμεναν μέρες αφού η Ελλάδα έκλεισε τα σύνορα. Η Επαρχιακή Διεύθυνση Διαχείρισης της Μετανάστευσης Edirne, στο πλαίσιο του έργου οι διαδρομές μετανάστευσης, που χρησιμοποιούνται συχνά από μετανάστες, έθεσε πινακίδες που δείχνουν την περιοχή του οικισμού σε έξι γλώσσες, Τουρκικά, Αγγλικά, Αραβικά, Περσικά, Ουρντού και Μπενγκάλι, καθώς και πινακίδες που περιέχουν τον αριθμό «157 Γραμμή Επικοινωνίας Ξένων»“. 

Δείτε ΕΔΩτο ρεπορτάζ της “Milliet”.

68470b9d gggg

44cf27f4 webpnet resizeimage 2021 02 10t143424360

πηγή: evros-news.gr

επιμέλεια: inkomotini.news