Τέταρτη ήττα Τοψίδη στην υπόθεση “ΔΕΣΜΟΣ”!

"Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης"!
ΤΟΨΙΔΗΣ 2
  • Δεν έχει ξαναγίνει!

Η πρωτοφανής, εμμονική, εκδηλούμενη παντί τρόπω, ανεπιτυχής προσπάθεια του επικεφαλής της παράταξης “Περιφερειακή Σύνθεση” και προέδρου Επιμελητηρίου Έβρου Τάκη Τοψίδη να ελέγξει την Αναπτυξιακή Εταιρεία “ΔΕΣΜΟΣ” της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, τον εκθέτει πλέον ανεπανόρθωτα.

Και τούτο, διότι από αυτή την…πρεμούρα του, ανακύπτουν δύο τινά: Πρώτον, εύλογα ερωτήματα για τα κίνητρά του… Και δεύτερον, η de facto παρακώλυση της διαδικασίας διεκπεραίωσης δια της “ΔΕΣΜΟΣ”, της Μη Επιστρεπτέας Ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολούμενων της Περιφέρειας από πόρους του ΕΣΠΑ ΑΜ-Θ.

Ο κ. Τοψίδης, αγνοώντας τις δικαστικές ήττες του στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ροδόπης (θυμηθείτε εδώ) και στο Διοικητικό Εφετείο Κομοτηνής (θυμηθείτε εδώ), και την ανάλογη Απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 7 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης της οποίας προΐσταται Πάρεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (θυμηθείτε εδώ), έφτασε στο σημείο να ζητήσει την ωμή παρέμβαση του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη χρησιμοποιώντας τους προέδρους των υπόλοιπων Επιμελητηρίων της ΑΜ-Θ (θυμηθείτε εδώ), ενώ δεν δίστασε με μια ενέργεια…«πολιτικής πειρατείας», να αποσπάσει από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, έγγραφο – το οποίο πάντως δεν φέρει καμία κανονιστική ή δεσμευτική ισχύ – (θυμηθείτε εδώ), με σκοπό να επιτύχει αλλαγή της απόφασης του περιφερειακού συμβουλίου σχετικά με τους εκπροσώπους του στη σύνθεση του Δ.Σ. της “ΔΕΣΜΟΣ”!

Με “όχημα”, λοιπόν, το εν λόγω έγγραφο, η παράταξή του, “Περιφερειακή Σύνθεση”, και η παράταξη του Κώστα Κατσιμίγα, “Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία”, ζήτησαν από κοινού έκτακτη σύγκληση του συλλογικού οργάνου αξιώνοντας την ανάκληση της προαναφερθείσας απόφασής του!

Στην ψηφοφορία που διενεργήθηκε, το αίτημά τους απορρίφθηκε με 26 ψήφους κατά, 21 υπέρ, 3 λευκά και 1 παρών.

Υπέρ ψήφισαν οι σύμβουλοι της “Περιφερειακής Σύνθεσης” και εκείνοι της “Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας” που από την πρώτη στιγμή συμπλέει με τον κ. Τοψίδη και συνδράμει στην…επιχείρηση “άλωσης” της “ΔΕΣΜΟΣ”. Η “Λαϊκή Συσπείρωση” ψήφισε “λευκό”, και ο Θεόδωρος Περεντίδης της “Αριστερής Αντικαπιταλιστικής Παρέμβασης”, αν και είχε προσυπογράψει το αίτημα για τη σύγκληση της συνεδρίασης, ψήφισε “παρών”. Καταψήφισαν, οι σύμβουλοι των παρατάξεων “Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση”, “Περιφέρεια σε Δράση”, “Αδέσμευτη Αναπτυξιακή Ανασυγκρότηση” και “Πατριωτική Αυγή”. Δηλαδή το αίτημα θα απορριπτόταν ακόμη και χωρίς τις ψήφους των δύο συμβούλων που προέρχονται από την “Πατριωτική Αυγή”.

Με άλλα λόγια, ο κ. Τοψίδης υπέστη άλλη μια ήττα στην υπόθεση “ΔΕΣΜΟΣ”, δεχόμενος ένα ακόμη ηχηρό “χαστούκι”…

  • Χρήστος Μέτιος: “Για μας το θέμα δεν κλείνει σήμερα, σήμερα ανοίγει…”

Στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος καυτηριάζοντας τη σύμπραξη των παρατάξεων των κυρίων Τοψίδη και Κατσιμίγα, ανέδειξε τις προφανείς και πραγματικές διαστάσεις του ζητήματος, αλλά εμμέσως πλην σαφώς, και με νόημα, “έδειξε” και τις αθέατες πλευρές του. Συγκεκριμένα, σημείωσε: “Θέλω να είμαι απολύτως σαφής και ξεκάθαρος στο ζήτημα που καλούμαστε να αποφασίσουμε σήμερα.  Σε ό,τι αφορά την ουσία του θέματος: υπάρχουν δύο δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν τη θέση μας, και μια τρίτη που και αυτή έχει σχέση με το θέμα. Είμαι βέβαιος ότι όσες φορές ακόμη και να προσφύγετε στη δικαιοσύνη, θα παίρνετε την ίδια απάντηση. Είναι όμως αδιανόητο να μη σεβόμαστε αποφάσεις δικαστηρίων. Σε ό,τι αφορά το έγγραφο που επικαλείστε, δεν έχει καμία δεσμευτική ή κανονιστική ισχύ, και είναι απορίας άξιον πώς αυτός ο άνθρωπος υπέγραψε ένα τέτοιο κείμενο χωρίς να γνωρίζει τα πραγματικά γεγονότα. Συνεπώς είμαστε κατά της αλλαγής της απόφασης, γιατί μία τέτοια πράξη θα συνιστούσε θεσμική εκτροπή. Υπάρχει όμως και ένα γενικότερο ζήτημα που προκύπτει από τη συμμαχία των συγκεκριμένων παρατάξεων. Για μας το θέμα δεν θα κλείσει σήμερα με την ψηφοφορία και την απόρριψη του αιτήματός σας. Για μας, σήμερα ανοίγει. Πέραν της συλλογικής- παραταξιακής ευθύνης, υπάρχει και η ατομική ευθύνη του καθενός μας εδώ μέσα. Ο καθένας μας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις και τις επιλογές του. Δεν είναι δυνατόν να λέμε ότι δε γνωρίζαμε, ότι δεν είναι σαφές το πλαίσιο, ότι, τι να κάνουμε, η παράταξη μας το ζήτησε. Σήμερα κυρίες και κύριοι δεν κρίνεται ένα ζήτημα που αφορά στην εταιρεία «ΔΕΣΜΟΣ». Σήμερα κρίνεται ένα ζήτημα λειτουργίας των θεσμών και το πώς ο καθένας μας, μέσα από τη στάση και τις αποφάσεις του, στηρίζει αυτούς τους θεσμούς. Με άλλα λόγια, η ψήφιση της συγκεκριμένης πρότασης, θα αποτελέσει, εκτός των άλλων, τεράστιο πολιτικό και νομικό ατόπημα, και ταυτόχρονα θα στείλει ένα μήνυμα στην κοινωνία ότι τα συμφέροντα ανθρώπων και παρατάξεων είναι πάνω από το δίκαιο και τους θεσμούς. Στην πράξη, τρεις παρατάξεις και οι αντίστοιχοι περιφερειακοί σύμβουλοι, καλούνται σήμερα να υποστηρίξουν τους όποιους στόχους του κ. Τοψίδη και την πολιτική σύμπραξή του με τον κ. Κατσιμίγα και την παράταξη που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. Άρα με την ψήφο μας σήμερα ξεκαθαρίζουμε όλοι με ποια πλευρά είμαστε : με αυτήν που στηρίζει τη νομιμότητα και τους θεσμούς, ή με τα συμφέροντα μιας ομάδας που αδιαφορεί για νόμους, θεσμούς, δικαστικές αποφάσεις. Εμείς θα διαφυλάξουμε τους θεσμούς, τη νομιμότητα και το κύρος του οργάνου, όπως άλλωστε κάνουμε από την πρώτη ημέρα της Διοίκησης μας. Και δεν θα μείνουμε απλοί θεατές αυτού του παιχνιδιού“.

Τέταρτη ήττα Τοψίδη στην υπόθεση "ΔΕΣΜΟΣ"!

  • “Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης”

Από την πλευρά του ο κ. Τοψίδης χαρακτήρισε το Περιφερειακό Συμβούλιο “δέσμιο εμμονών και αντιδημοκρατικής αντίληψης”, και προχώρησε σε μια δήλωση που παραπέμπει στην εύγλωττη παροιμία “Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης”

“Εμμονές και αυταρχισμός ήταν ο οδηγός για την άρνηση του Χρήστου Μέτιου και των μισθοφόρων του στην αναλογική εκπροσώπηση των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου στα διοικητικά συμβούλια των εταιρειών που μετέχει η Περιφέρεια ΑΜΘ. Αγνοώντας το έγγραφο του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών που επιβεβαίωσε το απαραίτητο της «αναλογικής εκπροσώπησης» και υιοθετώντας  τη συνδρομή όχι μόνο της ψήφου αλλά και της πολιτικής νοοτροπίας των Συμβούλων που προέρχονται από τη Χρυσή Αυγή, η Διοίκηση της ΠΑΜΘ κατάφερε να μην γίνει δεκτή η δημοκρατική αλλά και εκ του νόμου επιβεβλημένη εκπροσώπηση των παρατάξεων και άρα των πολιτών. Για άλλη μία φορά στο Περιφερειακό Συμβούλιο καταστρατηγούνται οι διατάξεις της νομοθεσίας και λαμβάνονται αποφάσεις όχι με γνώμονα τη νομιμότητα, αλλά με βάση τη ματαιοδοξία του Χρήστου Μέτιου. Δυστυχώς, τα θύματα αυτής της ακατανόητης εμμονής του Περιφερειάρχη σε λανθασμένες αποφάσεις παραμένουν οι χιλιάδες επιχειρήσεις που ακόμα δεν έχουν πάρει τα χρήματα του Προγράμματος μη Επιστρεπτέας Επιχορήγησης, και δεκάδες επιχειρήσεις που διεκδικούν κονδύλια ενίσχυσης από το Πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Είναι δημόσια γνωστό ότι ο Περιφερειάρχης δεν θέλει να μας ακούει…όμως, η παράταξη μας δεν θα πάψει να αγωνίζεται για την ανατροπή των καθεστωτικών πρακτικών και των νοοτροπιών που τελικά κρίνονται εκ του αποτελέσματος ως ανεπαρκείς, χαρακτηρίζονται από υιοθεσίες των ‘ορφανών’ της Χρυσής Αυγής και δεν ταιριάζουν σε κανέναν σοβαρό δημοκρατικό πολίτη, όσο μεγάλη και αν είναι η ανάγκη πολιτικής επιβίωσης του”.

Τέταρτη ήττα Τοψίδη στην υπόθεση "ΔΕΣΜΟΣ"!

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood