Κοινοποιήθηκε η με αριθμ. 180/8-2-2021 Υπουργική Απόφαση με την οποία εγκρίθηκε η πλήρωση 920 επί θητεία θέσεων ειδικευμένων γιατρών ΕΣΥ στα Νοσοκομεία της χώρας.
Από αυτές, τρεις αφορούν το Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής “Σισμανόγλειο”. Συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο θέσεις Εσωτερικής Παθολογίας Επιμελητών Β΄ και μία θέση Πνευμονολογίας-Φυματιολογίας Επιμελητή Α΄.
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων αρχίζει στις 16-2-2021 και ώρα 12:00, και λήγεις τις 03/03/2021 ώρα 12:00.
Σε δήλωσή της η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Μάγδα Γιαμουστάρη, ευχαριστεί την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και τη Διοίκηση της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονία – Θράκης, “για την έγκριση της στελέχωσης αυτής με θέσεις που κρίνονται απαραίτητες”.
Ταυτόχρονα γνωστοποιεί πως σε εξέλιξη βρίσκεται “ο προγραμματισμός και άλλων θέσεων με βάση τις άμεσες ανάγκες του Νοσοκομείου και τις συνταξιοδοτήσεις”, ενώ όπως υπενθυμίζει πως “έχει ολοκληρωθεί ήδη, με την υπ’ αρίθμ. πρωτ. 274/11-2-2020 προκήρυξη, ο διορισμός δύο ιατρών Εσωτερικής Παθολογίας Επιμελητών Β΄ και ενός Νευρολογίας Επιμελητή Β΄, ενώ έχει γίνει η επιλογή από τα συμβούλια κρίσης και αναμένεται ο διορισμός ενός Παιδιάτρου Επιμελητή Β΄ και δύο Χειρουργών Επιμελητών Β΄. Επίσης με την υπ΄ αριθμ. 1429/22-9-2020 προκήρυξη ιατρών, έχει γίνει επιλογή από τα συμβούλια κρίσης ενός Αναισθησιολόγου Επιμελητή Β΄, ενώ μία θέση Νεφρολογίας Επιμελητή Β΄ κρίθηκε άγονη”.
“Συνεχίζουμε με ευθύνη και συντονισμό τις προσπάθειες για τη θωράκιση του Νοσοκομείου μας, με στοχευμένες ενέργειες”, καταλήγει η κ. Γιαμουστάρη.