Ο σύλλογος “Περπατώ” Ροδόπης και ο Οργανισμός Ανεξάρτητης Διαβίωσης Ελλάδας “i-living”, μετά την συμμετοχή τους στην ομάδα εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τη θεσμοθέτηση του Προσωπικού Βοηθού για τα ανάπηρα άτομα, διαπιστώνοντας την έλλειψη πληροφόρησης ως προς το τι είναι το επάγγελμα του Προσωπικού Βοηθού, πως λειτουργούν τα συστήματα Προσωπικής Βοήθειας παγκοσμίως, αλλά και πως οι ανάπηρες/οι στην Ελλάδα θα μπορέσουν να επωφεληθούν στο έπακρο με τη θεσμοθέτησή του, προβαίνουν στην πραγματοποίηση μιας διαδικτυακής συζήτησης, μέσω της πλατφόρμας zoom, που θα μεταδίδεται παράλληλα στις σελίδες Facebook του Οργανισμού Ανεξάρτητης Διαβίωσης Ελλάδας “I-living” και του “Περπατώ Ροδόπης”, με ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

Σκοπός της συζήτησης είναι να παρουσιαστούν οι βασικές αρχές της Προσωπικής Βοήθειας για τους ανθρώπους με κινητικές και νοητικές βλάβες, τόσο από την πλευρά των αναπήρων χρηστών όσο και από αυτή των προσωπικών βοηθών.

Σημαντική έμφαση δίνεται στο να απαντηθούν όλες οι απορίες του κοινού και να ακουστούν οι προβληματισμοί των άμεσα ή έμμεσα ενδιαφερομένων, γι’ αυτό και αφιερώνονται 55 λεπτά στην απάντηση ερωτημάτων.

56062dec 148137932 2057926231072389 4498910794061661777 oΠροσδοκία των δύο οργανισμών είναι να γίνει κατανοητό το τι ακριβώς είναι ο Προσωπικός Βοηθός.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε αναπήρους ανεξαρτήτου βλάβης ή προϋπάρχουσας γνώσης της έννοιας της Προσωπικής Βοήθειας, στις οικογένειές τους και τους άτυπους υποστηρικτές τους, σε άτυπους επαγγελματίες προσωπικούς βοηθούς, σε ανθρώπους που ενδιαφέρονται μετά τη θεσμοθέτηση να εργαστούν ως προσωπικοί βοηθοί, αλλά και φυσικά σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Για να παρακολουθήσετε μέσω zoom, ακολουθήστε τον σύνδεσμο https://us02web.zoom.us/j/86322562671 τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου στις 19:00.

Δεν απαιτείται προεγγραφή, η συζήτηση θα διεξαχθεί στα Ελληνικά.