Θεσμοθέτηση επαγγέλματος Προσωπικού Βοηθού ΑμεΑ – Διαδικτυακή ενημέρωση από τον “Περπατώ”

Θα απαντηθούν όλες οι απορίες του κοινού και θα ακουστούν οι προβληματισμοί των άμεσα ή έμμεσα ενδιαφερομένων.
anapiria-amea1

Ο σύλλογος “Περπατώ” Ροδόπης και ο Οργανισμός Ανεξάρτητης Διαβίωσης Ελλάδας “i-living”, μετά την συμμετοχή τους στην ομάδα εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τη θεσμοθέτηση του Προσωπικού Βοηθού για τα ανάπηρα άτομα, διαπιστώνοντας την έλλειψη πληροφόρησης ως προς το τι είναι το επάγγελμα του Προσωπικού Βοηθού, πως λειτουργούν τα συστήματα Προσωπικής Βοήθειας παγκοσμίως, αλλά και πως οι ανάπηρες/οι στην Ελλάδα θα μπορέσουν να επωφεληθούν στο έπακρο με τη θεσμοθέτησή του, προβαίνουν στην πραγματοποίηση μιας διαδικτυακής συζήτησης, μέσω της πλατφόρμας zoom, που θα μεταδίδεται παράλληλα στις σελίδες Facebook του Οργανισμού Ανεξάρτητης Διαβίωσης Ελλάδας “I-living” και του “Περπατώ Ροδόπης”, με ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

Σκοπός της συζήτησης είναι να παρουσιαστούν οι βασικές αρχές της Προσωπικής Βοήθειας για τους ανθρώπους με κινητικές και νοητικές βλάβες, τόσο από την πλευρά των αναπήρων χρηστών όσο και από αυτή των προσωπικών βοηθών.

Σημαντική έμφαση δίνεται στο να απαντηθούν όλες οι απορίες του κοινού και να ακουστούν οι προβληματισμοί των άμεσα ή έμμεσα ενδιαφερομένων, γι’ αυτό και αφιερώνονται 55 λεπτά στην απάντηση ερωτημάτων.

Θεσμοθέτηση επαγγέλματος Προσωπικού Βοηθού ΑμεΑ - Διαδικτυακή ενημέρωση από τον "Περπατώ"Προσδοκία των δύο οργανισμών είναι να γίνει κατανοητό το τι ακριβώς είναι ο Προσωπικός Βοηθός.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε αναπήρους ανεξαρτήτου βλάβης ή προϋπάρχουσας γνώσης της έννοιας της Προσωπικής Βοήθειας, στις οικογένειές τους και τους άτυπους υποστηρικτές τους, σε άτυπους επαγγελματίες προσωπικούς βοηθούς, σε ανθρώπους που ενδιαφέρονται μετά τη θεσμοθέτηση να εργαστούν ως προσωπικοί βοηθοί, αλλά και φυσικά σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Για να παρακολουθήσετε μέσω zoom, ακολουθήστε τον σύνδεσμο https://us02web.zoom.us/j/86322562671 τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου στις 19:00.

Δεν απαιτείται προεγγραφή, η συζήτηση θα διεξαχθεί στα Ελληνικά.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood