Έμπαιναν στην Τουρκία από τον Έβρο, και μετάφεραν με…ιστιοφόρο στην Ιταλία παράνομους μετανάστες

Έμπαιναν στην Τουρκία από τον Έβρο, και μετάφεραν με...ιστιοφόρο στην Ιταλία παράνομους μετανάστες.
Screenshot_934

Συνελήφθησαν στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, τρεις αλλοδαποί, για εμπλοκή σε οργανωμένο εγκληματικό κύκλωμα παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών από την Τουρκία στην Ιταλία μέσω ελληνικών χωρικών υδάτων.

Σε βάρος των προαναφερόμενων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης σε συνδυασμό με παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.

Αναλυτικότερα, οι τρεις δράστες είχαν εντοπισθεί την 15-1-2021 στην Αλεξανδρούπολη και είχαν συλληφθεί διότι παρέμεναν παράνομα στη χώρα, ενώ όπως προέκυψε είχαν εισέλθει στην Ελλάδα από την Ιταλία τέλη Δεκεμβρίου του 2020 και μετέβησαν στον Έβρο προκειμένου να περάσουν στην Τουρκία.

Από την πρόοδο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας που διενεργήθηκε, διακριβώθηκε ότι αποτελούσαν μέλη κυκλώματος που δραστηριοποιείται στην παράνομη μεταφορά αλλοδαπών από την Τουρκία στην Ιταλία, με τη χρήση σκαφών μέσω των ελληνικών χωρικών υδάτων, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι οι τρεις δράστες είχαν ρόλο κυβερνήτη σκάφους μεταφοράς, καθώς επίσης ότι στα μέσα Δεκεμβρίου του 2020, ενεργώντας από κοινού, με τη χρήση ιστιοφόρου, πραγματοποίησαν παράνομη μεταφορά μεγάλης ομάδας αλλοδαπών από την Τουρκία στις ακτές της Ιταλίας, διασχίζοντας ελληνικά χωρικά ύδατα.

Οι συλληφθέντες μετά την απολογία τους στον αρμόδιο Ανακριτή προφυλακίστηκαν.

Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να ταυτοποιηθούν και τα υπόλοιπα άτομα που εμπλέκονται στο κύκλωμα, και να προσδιοριστεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood