Συμπαραστάτης των επαγγελματιών της εστίασης ο Δημήτρης Χαρίτου

"Η Επιστρεπτέα Προκαταβολή να μετατραπεί σε ενίσχυση-επιδότηση και να υπάρξει γενναία ρύθμιση των οφειλών της πανδημίας με παράλληλο κούρεμά τους".
148060134_1266108170430372_4758363573591213576_n

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ν. Ροδόπης Ανέστη Βαφειάδη και τον Πρόεδρο του Σωματείου Καφεποτοπωλών Σπύρο Θυμικιώτη, είχε σήμερα ο Βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν οι σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις στον κλάδο της εστίασης από το πολύμηνο lockdown, “χωρίς την ανάλογη οικονομική στήριξη από την κυβέρνηση”, όπως επισημάνθηκε.

Οι εκπρόσωποι του κλάδου της εστίασης, που στον νομό Ροδόπης αριθμεί πολλές εκατοντάδες επιχειρήσεις και χιλιάδες εργαζόμενους, εξέφρασαν την απογοήτευση τους γιατί “τα όποια οριζόντια μέτρα λαμβάνονται, δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα οικονομικά προβλήματα αυτού του κλάδου”, τόνισαν ότι “ο δανεισμός, όπως η Επιστρεπτέα Προκαταβολή, και η μετάθεση μέρους των υποχρεώσεων για μερικούς μήνες, δεν αποτελούν στήριξη για την εστίαση”, και εξέφρασαν την ανησυχία τους γιατί “απειλείται η βιωσιμότητα μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων του κλάδου”.

Ο Βουλευτής συμφώνησε ότι “πράγματι η εστίαση είναι από τους πιο βαριά πληττόμενους κλάδους, που όχι μόνο δεν έτυχε της οικονομικής στήριξης από την κυβέρνηση, αλλά δέχεται εμπαιγμό και κοροϊδία από τους υπουργούς της”, και υπενθύμισε τις προτάσεις “που έγκαιρα κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομική στήριξη του κλάδου της εστίασης – αφού με ευθύνη της Πολιτείας έκλεισε – για να καλυφθούν οι ανάγκες διαβίωσης των αυτοαπασχολούμενων του κλάδου, για την στήριξη των εργαζομένων του κλάδου, όπως επίσης και για την κάλυψη των άμεσων υποχρεώσεων των παγίων εξόδων των επιχειρήσεων”.

Υπογράμμισε ακόμη ότι “θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η μετατροπή της Επιστρεπτέας Προκαταβολής σε ενίσχυση, επιδότηση”, ενώ για τη διαμορφούμενη πραγματικότητα με τα μεγάλα χρέη που ήδη έχουν συσσωρευτεί στις επιχειρήσεις του κλάδου, κατέθεσε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για “γενναία ρύθμιση των οφειλών της πανδημίας με παράλληλο κούρεμά τους”.

Συμπαραστάτης των επαγγελματιών της εστίασης ο Δημήτρης ΧαρίτουΕπιπλέον ο Βουλευτής σημείωσε ότι “ο κλάδος της εστίασης πρέπει να στηριχτεί και να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του γιατί αποτελεί μία από τις αλυσίδες αξίας καθώς συνδέεται άμεσα με τον τομέα του τουρισμού και την διακίνηση προϊόντων του αγροτοδιατροφικού τομέα, που συμβάλλουν στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας”.

Τέλος ο κ. Χαρίτου ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των επαγγελματιών για την συνάντηση και κατέθεσε την υποστήριξή του στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν το επόμενο διάστημα.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood