Η “Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών” εγκαλεί τη δημοτική αρχή Μαρώνειας-Σαπών για το ασθενοφόρο του Κ.Υ. Σαπών

Η "Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών" εγκαλεί τη δημοτική αρχή Μαρώνειας-Σαπών για το ασθενοφόρο του Κ.Υ. Σαπών.
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ

(φωτό: Ο επικεφαλής της “Ανεξάρτητης Κοινωνίας Πολιτών”, Απόστολος Ιωάννου)

Τη δημοτική αρχή και προσωπικά το Δήμαρχο Ντίνο Χαριτόπουλο, κατηγορεί η παράταξη της αντιπολίτευσης του Δήμου Μαρώνειας-Σαπών “Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών”, του Απόστολου Ιωάννου, σχετικά με το θέμα της επιστροφής του ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας Σαπών στην έδρα του ΕΚΑΒ 9 Θράκης στην Αλεξανδρούπολης.

Το θέμα ανέδειξε αρχικά ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών”, και εργαζόμενος ως πλήρωμα ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Σαπών, κ. Δημήτρης Κοτσάκης.

Ακολούθησαν, η απάντηση του Δημάρχου, με συνέντευξή του στο ράδιο Χρόνος, καθώς και η γραπτή απάντηση της κ. Ολυμπίας Λούρμπα, δημοτικής συμβούλου της παράταξης της συμπολίτευσης και νοσηλεύτριας του Κέντρου Υγείας, για να ανταπαντήσει εν συνεχεία στον Δήμαρχο με νέα του ανακοίνωση ο κ. Κοτσάκης.

Πριν από λίγο, ανακοίνωση εξέδωσε η παράταξη της “Ανεξάρτητης Κοινωνίας Πολιτών”, στην οποία αναφέρει: 

“Η Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών, ως συνδυασμός της αντιπολίτευσης στο Δήμο Μαρώνειας – Σαπών, με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δημότες μας και υπηρετώντας με αποφασιστικότητα την αρχή της γόνιμης αντιπολίτευσης, κάνει γνωστά τα παρακάτω σχετικά με την αδράνεια της Δημοτικής Αρχής όσον αφορά το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας (Κ.Υ.) Σαπών:

Η "Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών" εγκαλεί τη δημοτική αρχή Μαρώνειας-Σαπών για το ασθενοφόρο του Κ.Υ. Σαπών
Ο επικεφαλής της “Ανεξάρτητης Κοινωνίας Πολιτών”, Απόστολος Ιωάννου.

Πριν ένα χρόνο και αμέσως μετά την μετακίνηση του Δημοτικού Συμβούλου Δημήτρη Κοτσάκη από την Κομοτηνή στο Κέντρο Υγείας Σαπών, ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε με επιτυχία η προσπάθεια εμπλουτισμού του Κ.Υ. με ένα ασθενοφόρο, πλήρως εξοπλισμένου με τα απαραίτητα ιατρικά μηχανήματα για την παροχή αναγκαίων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες του Δήμου μας. Το μόνο που απέμενε, ήταν η στελέχωσή του με προσωπικό και η κάλυψη λειτουργικών εξόδων, ώστε να ξεκινήσει να προσφέρει απρόσκοπτα τις υπηρεσίες του. Πέρασε ένας χρόνος αδράνειας (και δυστυχώς με κούφιες υποσχέσεις) από την Δημοτική Αρχή, χωρίς να γίνει το παραμικρό. Όταν με ρητή προεκλογική δέσμευση, και κυρίως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, με δέσμευση μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, παίρνοντας την ομόφωνη ψήφο όλων των παρατάξεων, εμφάνιζε ως δεδομένη τη στελέχωση του ασθενοφόρου, όπως επίσης και την δημιουργία σταθμού ΕΚΑΒ στο ΚΥ Σαπών.

Όλα όμως αυτά έμειναν απλώς ευχολόγια, όπως όλα όσα δεσμεύτηκε ότι “ΘΑ” υλοποιήσει η νέα Δημοτική αρχή. Το ασθενοφόρο λοιπόν χάθηκε από το Κ.Υ Σαπών και μαζί η ελπίδα για άμεση παροχή βοήθειας στους δημότες μας, που τόσο ολοφάνερα είχαν ανάγκη.

Κύριο και αποκλειστικό υπεύθυνο για αυτήν την τόσο αρνητική και κακή εξέλιξη θεωρούμε την Διοίκηση του Δήμου αλλά και προσωπικά το Δήμαρχο, γιατί δεν διέθεσε το απαιτούμενο προσωπικό, παρ’ όλο που είχε την δυνατότητα να το κάνει, όπως ακριβώς ενήργησε ο Δήμαρχος Ιάσμου, δεδομένου ότι υπήρχε ήδη ένας μόνιμος υπάλληλος (πλήρωμα ασθενοφόρου) στο Κ.Υ. Σαπών.

Οφείλουμε να συγχαρούμε τον κύριο Κοτσάκη Δημήτρη καθώς και την διοίκηση του Κ.Υ. Σαπών, για την πολύ σημαντική συμβολή τους στην έλευση του ασθενοφόρου, οφείλουμε όμως να καταδικάσουμε την τραγική αδράνεια και αμέλεια του Δημάρχου, καθώς η στάση του για το συγκεκριμένο θέμα ήταν καταδικαστική για την παραμονή και λειτουργία του ασθενοφόρου. 

“Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών” για τον Δήμο Μαρώνειας Σαπών”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood