Ανταπάντηση Δημ. Κοτσάκη στον Ντ. Χαριτόπουλο για το ασθενοφόρο του Κ.Υ. Σαπών

"Τι είναι καλύτερο; Να έχουμε κάποιες ώρες ασθενοφόρο, ή καθόλου ασθενοφόρο;".
ΚΟΤΣΑΚΗΣ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΑΠΩΝ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ
Στην έδρα του ΕΚΑΒ 9 Θράκης, στην Αλεξανδρούπολη, επεστράφη το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Σαπών.
Την αρνητική εξέλιξη γνωστοποίησε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης της αντιπολίτευσης “Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών” του Απόστολου Ιωάννου, κ. Δημήτριος Κοτσάκης, που είναι και εργαζόμενος-πλήρωμα ασθενοφόρου στο Κ.Υ. Σαπών, εγκαλώντας τη δημοτική αρχή, την 4η ΥΠΕ και το ΕΚΑΒ Θράκης.
Απαντήσεις για το θέμα έδωσε ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος, μιλώντας στο ράδιο Χρόνος Κομοτηνής.
Ο κ. Κοτσάκης επανέρχεται, και στην ανταπάντησή του αναφέρει:
Ανταπάντηση Δημ. Κοτσάκη στον Ντ. Χαριτόπουλο για το ασθενοφόρο του Κ.Υ. Σαπών
“Σε απάντηση όλων όσων αναφέρει ο κ. Χαριτόπουλος στον ραδιοφωνικό σταθμό “Χρόνος”, θέλω να διευκρινίσω τα εξής:
Ισχυρίζεται ότι “ένα ασθενοφόρο δεν έρχεται με τις ενέργειες ενός μόνο ανδρός” δηλαδή εμού του ιδίου. Συμφωνώ απόλυτα. Ο Δήμαρχος όμως ξέρει να διαβάζει Ελληνικά; Στη ανακοίνωσή μου αναφέρω: “Μετά από ενέργειές μου και σε συνεργασία με τη Διοίκηση του Κ.Υ., το ασθενοφόρο έφθασε”.
Ο Δήμαρχος συνεχίζει: “Ασθενοφόρο ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών δεν έχει εδώ και 10-12 χρόνια”. Μάλλον έχει “κοντή” μνήμη. Θέλω να υπενθυμίσω ότι το 2017, επί δημαρχίας Σταυρίδη, για αρκετό χρονικό διάστημα ερχόταν στις Σάπες ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για κάποιες βάρδιες το μήνα.
Επιπλέον, το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας μαζί με το πλήρωμα που το στελέχωνε, έφυγε από τις Σάπες το 1998, δηλαδή πριν από 23 και όχι 10-12 χρόνια. Μαντεύετε ποιος ήταν Δήμαρχος τότε;
Αλήθεια, υπάρχει κανένας που να μην θέλει σταθμό του ΕΚΑΒ στον τόπο μας; Για να στελεχωθεί όμως ένας τέτοιος σταθμός και να λειτουργεί όλο το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα, χρειάζεται 11 και όχι 8 άτομα πλήρωμα, όπως αναφέρει ο κ. Χαριτόπουλος, κάτι που υποδηλώνει την άγνοιά του επί του αντικειμένου. Ως εργαζόμενος του ΕΚΑΒ, γνωρίζω καλύτερα από τον καθένα πόσο υποστελεχωμένη είναι η υπηρεσία μου και πόσο δύσκολο είναι να επανδρώσει έναν σταθμό στις Σάπες. Στο σημείο αυτό έρχονται να “μπαλώσουν” το κενό, γιατί είναι ακατόρθωτο να το καλύψουν πλήρως, οι Δήμοι. Τι είναι καλύτερο; Να έχουμε κάποιες ώρες ασθενοφόρο, ή καθόλου ασθενοφόρο; Μέχρι να κατορθώσει ο κ. Χαριτόπουλος με τις επιστολές και τα δελτία τύπου που βγάζει να μας φέρει σταθμό του ΕΚΑΒ, δεν μπορούσε να κάνει κάτι στην πράξη για να κρατήσει το όχημα; Γιατί δεν πράττει ότι έκανε ο Δήμαρχος Ιάσμου; Ο Δήμος Ιάσμου εκπαίδευσε δύο δικούς του εργαζόμενους (και όχι της ΥΠΕ, όπως ψευδώς αναφέρει ο κ. Χαριτόπουλος), οι οποίοι μαζί με τον οδηγό που ήδη υπηρετεί στο Κέντρο Υγείας, επάνδρωσαν το όχημα, προσφέροντας στους δημότες υγειονομική κάλυψη πολλές ώρες την εβδομάδα. Γιατί οι δικοί μας δημότες να μην τύχουν της ίδιας μεταχείρισης; Ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών δεν μπορούσε να διαθέσει δύο εργαζομένους του, προκειμένου να συνδράμουν στην στελέχωση του ασθενοφόρου; Είναι όμως πλέον αργά. Το ασθενοφόρο επεστράφη…
Σάπες 07/02/2021
Δημήτριος Κοτσάκης
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Μαρωνείας Σαπών

Πλήρωμα ασθενοφόρου ΕΚΑΒ”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood