Επιστολή προς τους Βουλευτές του Νομού Έβρου σχετικά με τη μη πληρωμή επί έξι και πλέον μήνες των υπηρεσιών αποτροπής μεταναστευτικών ροών που εκτελούν οι στρατιωτικοί εντός της Ζώνης Ασφάλειας Προκάλυψης (ΖΑΠ) στα ελληνοτουρκικά σύνορα του Έβρου απέστειλε η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΕΣΠΕΑΜ-Θ).

Το κείμενο της επιστολής:

“Κύριοι Βουλευτές. Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΕΣΠΕΑΜ-Θ), γνωρίζοντας την ιδιαίτερη ευαισθησία την οποία έχετε επιδείξει τα προηγούμενα χρόνια για τους υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις, σας μεταφέρει το κλίμα έντονης δυσαρέσκειας που επικρατεί στο προσωπικό των Ενόπλων δυνάμεων που υπηρετούν στον νομό Έβρου, για τη μη πληρωμή των υπηρεσιών αποτροπής μεταναστευτικών ροών (περιπολίες στην παρέβρια περιοχή).

  • Συγκεκριμένα, συνάδελφοί μας που υπηρετούν:

α. στην 12η Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού,

β. στην 16η Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού,

γ. στην 50η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού,

και εκτελούν υπηρεσίες εντός της Ζώνης Ασφάλειας Προκάλυψης (ΖΑΠ) για την αποτροπή παράνομων μεταναστευτικών ροών στη χώρα μας, παραμένουν απλήρωτοι για περισσότερους από έξι (6) μήνες.

8f307394 ebros5

  • Υπενθυμίζεται ότι το ίδιο είχε συμβεί και κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020 και το πρόβλημα επιλύθηκε μετά από έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΕΣΠΕΑΜ-Θ) και την κατάθεση σχετικής Ερώτησης ατη Βουλή (Αριθμ. Πρωτ. 8387/21-07-20), από τον Βουλευτή Έβρου κ. Χρήστο Δερμετζόπουλο προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο.
  • Ως Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΕΣΠΕΑΜ-Θ) ευελπιστούμε στην στήριξή σας προκειμένου να μην «τιμωρούνται» τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στην ακριτική αυτή περιοχή καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για την φύλαξη των συνόρων μας.

Μετά τιμής για το Διοικητικό Συμβούλιο,

Ο Πρόεδρος, Νικόλαος Παναγιωτίδης, Επισμηναγός (ΤΣΕ)

Ο Γενικός Γραμματέας, Χρήστος Δελής, Υποσμηναγός (ΥΑΔ)”.

8406d145 peripola evros