Η Κίνα «πατάει» στον πλανήτη Άρη στις 10 Φεβρουαρίου

Ένα βήμα πιο κοντά στην "κατάκτηση" του "Κόκκινου Πλανήτη" βρίσκεται πλέον η ανθρωπότητα.
marstianwen

Ένα βήμα πιο κοντά στην “κατάκτηση” του πλανήτη Άρη βρίσκεται πλέον η ανθρωπότητα, και ειδικότερα η Κίνα, το διαστημόπλοιο Tianwen-1 της οποίας προσέγγισε τον “Κόκκινο Πλανήτη” μετά από ταξίδι έξι και πλέον μηνών.

Το κινεζικό διαστημόπλοιο έστειλε και την πρώτη του φωτογραφία από τον Άρη, η οποία θεωρείται ότι αποτυπώνει επακριβώς την εικόνα του πλανήτη. Η Εθνική Διαστημική Υπηρεσία της Κίνας έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία, που τράβηξε η τελευταίας τεχνολογίας κάμερα του Tianwen-1, από απόσταση 2,2 εκατ. χιλιομέτρων από τον πλανήτη.
Η Κίνα «πατάει» στον πλανήτη Άρη στις 10 ΦεβρουαρίουΟι περιοχές του Άρη που αποτυπώνονται στη φωτογραφία είναι οι Acidalia Planitia, Chryse Planitia, Meridiani Planum, Schiaparelli Crater και Valles Marineris.
Η Κίνα «πατάει» στον πλανήτη Άρη στις 10 ΦεβρουαρίουΧθες το Tianwen-1 βρέθηκε σε απόσταση 1,1 εκατ. χιλιομέτρων από τον Άρη, ενώ την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου αναμένεται να εισέλθει στην ατμόσφαιρά του και να ξεκινήσει την προσεδάφισή του στην περιοχή Utopia Planitia, νότια από την περιοχή που αναμένεται να προσεδαφιστεί τον Μάιο το διαστημόπλοιο Viking 2 της NASA. Το διαστημόπλοιο της Κίνας θα προσεγγίσει την επιφάνεια του “Κόκκινου Πλανήτη” σε τέτοια απόσταση ώστε να μετρήσει με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια τη βαρύτητά του.
Η Κίνα «πατάει» στον πλανήτη Άρη στις 10 ΦεβρουαρίουΤο Tianwen-1 ταξίδεψε 465 εκατ. χιλιόμετρα – μαζί με τις «μανούβρες» που έκανε για να εκμεταλλευθεί βαρυτικά πεδία – σε 197 ημέρες, και βρίσκεται σε απόσταση 184 εκατ. χιλιομέτρων από τη Γη.
Η Κίνα «πατάει» στον πλανήτη Άρη στις 10 ΦεβρουαρίουΗ Κίνα «πατάει» στον πλανήτη Άρη στις 10 Φεβρουαρίουπηγή: protothema.gr
επιμέλεια: inkomotini.news
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood