Πρόταση για ψηφιοποίηση αρχείων και εκθεμάτων του Μουσείου Καραθεοδωρή από τη “Σύμπραξη Προοπτικής”

Πρόταση για ψηφιοποίηση αρχείων και εκθεμάτων του Μουσείου Καραθεοδωρή από τη "Σύμπραξη Προοπτικής".
profil (2)

Πρόταση για ψηφιοποίηση του Μουσείου Καραθεοδωρή Κομοτηνής στο πλαίσιο της Πρόσκλησης «Ελλάδα 1821 – Ελλάδα 2021», κατέθεσε η παράταξη της “Σύμπραξης Προοπτικής”.

Αναλυτικά αναφέρει:

“Η παράταξή μας καλεί τη Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο της Κομοτηνής να υιοθετήσουν την πρότασή μας για υποβολή και ένταξη πρότασης χρηματοδότησης του Μουσείου Καραθεοδωρή στην Πρόσκληση ΑΤ14 στον Άξονα Προτεραιότητας «Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός» με τίτλο «Ελλάδα 1821 – Ελλάδα 2021».

Το Μουσείο Καραθεοδωρή θα υλοποιήσει δράσεις όπως:

  • Ψηφιοποίηση ιστορικών αρχείων, μουσειακού αποθέματος και πολιτιστικής κληρονομιάς.
  • Εκπαιδευτικές δράσεις με ψηφιακές εφαρμογές.
  • Εικονικές περιηγήσεις σε διάφορες γλώσσες.
  • Λοιπές δράσεις με πολιτιστικό, τουριστικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Φυσικά ο Δήμος Κομοτηνής είναι επιλέξιμος φορέας στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, ενώ η παράταξή μας έχει εργαστεί για την στοιχειοθέτηση της πρότασης και την παραδίδει έτοιμη προς υποβολή.

Οι δράσεις θα χρηματοδοτηθούν εξ ολοκλήρου και μέσω της πρότασης αυτής ο Δήμος Κομοτηνής αποκτά μία θέση στον χάρτη δράσεων που ετοιμάζονται για το επετειακό έτος 2021 που θα συνδράμει στην τουριστική προβολή της περιοχής μας, η οποία υπολείπεται σημαντικά σε αυτό το κομμάτι.

Το Μουσείο Καραθεοδωρή άλλωστε είναι μοναδικό στο είδος ανά την Ελλάδα και ως εκ τούτου έχει συγκεντρώσει μεγάλο ενδιαφέρον στα δώδεκα χρόνια που λειτουργεί και ταυτίσει το όνομά του με την Κομοτηνή. Η οικογένεια των Καραθεοδωρήδων δε, έχει προσφέρει τα μέγιστα στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του 1821, αλλά υπήρξε και μία από τις επιφανέστερες ελληνικές οικογένειες στον τομέα των Επιστημών. Οι Θρακιώτες έχουμε την τιμή της κοινής καταγωγής με τις σημαίνουσες αυτές προσωπικότητες.

Επιπλέον, η επένδυση στο πολιτιστικό κεφάλαιο της περιοχής μας πρέπει να πάψει πια να αποτελεί στολίδι σε προεκλογικά προγράμματα, αλλά να μπει σε εφαρμογή. Η παράταξή μας δεσμεύτηκε προς αυτή την κατεύθυνση και ήδη προχωράει σε πράξεις.

Το Μουσείο Καραθεοδωρή είναι μόνο η αρχή. Σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλες ανάλογες προτάσεις και αυτό που περιμένουμε από τη Δημοτική Αρχή είναι να περάσει επιτέλους από τα λόγια στις πράξεις και να αποδείξει αν όντως είναι σε θέση να “αρπάζει” τις ευκαιρίες που προκύπτουν.

Η πρόταση έχει υποβληθεί στην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και έχει κοινοποιηθεί στον Δήμαρχο και σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood