Ένα σύγχρονο περιπολικό σκάφος, κατάλληλα διαμορφωμένο με ειδικό θάλαμο και υγειονομικό εξοπλισμό, για τη μεταφορά ασθενών, αποκτά το Λιμενικό Σώμα μετά την απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου να εντάξει το κόστος της προμήθειάς του, ύψους 500.000 ευρώ, στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας.

Λύνεται έτσι για τους κατοίκους των νησιών, και ιδιαίτερα της Σαμοθράκης, το πρόβλημα της έγκαιρης και ασφαλούς μεταφοράς ασθενών που χρήζουν νοσηλείας.

Το σκάφος θα έχει μήκος 11 μέτρα και πλάτος 3,4 μέτρα. Θα μπορεί να δέχεται τουλάχιστον δέκα επιβαίνοντες, και να αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα άνω των 40 κόμβων, με την ακτίνα ενέργειάς του να ξεπερνά τα 300 ναυτικά μίλια.

Θα καλύπτει πρωτίστως τις ανάγκες της Σαμοθράκης, αλλά και της Θάσου, ενώ θα έχει τη δυνατότητα να αξιοποιείται οπουδήποτε αλλού υπάρχει ανάγκη.

Με αφορμή την υπογραφή της απόφασης χρηματοδότησης, ο κ. Μέτιος είχε επικοινωνία με τη Γενική Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χριστιάνα Καλογήρου, τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς και τον Δήμαρχο Σαμοθράκης Νίκο Γαλατούμο.

2dfde52e skafos metaforas asthenon kamariotissa