Τηλεδιάσκεψη εργασίας, πραγματοποίησαν οι 25 Πρόεδροι και Εκπρόσωποι των Σωματείων-Πρωτοβάθμιων Ενώσεων του Νομού Ροδόπης, και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης, με τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργο Καββαθά, τον Γενικό Γραμματέα της Οργάνωσης Θανάση Νικολόπουλο, τον Αντιπρόεδρο Γιάννη Βαφειαδάκη, καθώς και επιστημονικούς συνεργάτες του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ.     

Συμμετείχαν, δε, και τοποθετήθηκαν ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης και ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού & Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης Αντώνης Γραβάνης.

Πραγματοποιήθηκε διεξοδική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, διάρκειας περίπου τριών ωρών, κατά την οποία σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΟΕΒΕΣ Ανέστη Βαφειάδη, “συζητήθηκαν όλα τα τρέχοντα θέματα που αφορούν την επιχειρηματικότητα, όπως αυτά προέκυψαν και προκύπτουν κατά τη διάρκεια της υγειονομικής, οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που διανύουμε”.

Ενδεικτικά συζητήθηκαν τα θέματα του τραπεζικού συστήματος/επιχειρηματικής ρευστότητας και των κρατικών δανειοδοτήσεων (όπως η επιστρεπτέα προκαταβολή), τα αιτήματα για μείωση φορολογίας και επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών, καθώς και δράσεις του συνδικαλιστικού κινήματος του κλάδου.

7d760727 thlergasia me gsevee 1