Εποικοδομητική συνάντηση Ιλχάν Αχμέτ με τον Χρήστο Μέτιο

Πρώτο μέλημα η αντιπλημμυρική θωράκιση της Ροδόπης.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜ-Θ

Τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστο Μέτιο, επισκέφθηκε ο βουλευτής Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής, Ιλχάν Αχμέτ, και είχαν μια χρήσιμη και εποικοδομητική συνάντηση για την προώθηση ζητημάτων της περιοχής με πρώτο μέλημα την αντιπλημμυρική θωράκιση της Ροδόπης.

Ο Βουλευτής ενημερώθηκε από τον Περιφερειάρχη για την ενεργοποίηση του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας στη αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών του Ιανουαρίου και των προηγουμένων ημερών, καθώς και για τις τεχνικές παρεμβάσεις που έγιναν και γίνονται στις περιοχές που αντιμετωπίζουν συνεχή και έντονα πλημμυρικά φαινόμενα τα τελευταία χρόνια, όπως είναι ιδιαίτερα η ανατολική Ροδόπη, χωρίς όμως τα προβλήματα να περιορίζονται μόνο σε εκείνο το σημείο.

Ο Βουλευτής άκουσε τις απόψεις του Περιφερειάρχη για την ανάγκη αλλαγών στο θεσμικό πλαίσιο ευθύνης των αντιπλημμυρικών έργων και τα πολύπλοκα γραφειοκρατικά προβλήματα που ανακύπτουν κάθε φορά στη συνεργασία με τους φορείς της κεντρικής κυβέρνησης.

Παράλληλα, έγινε λόγος εκ μέρους του κ. Μέτιου για τα κονδύλια που είναι διαθέσιμα να δεσμευτούν από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας αλλά και για τον σχεδιασμό του νέου ΕΣΠΑ προκειμένου να περιλαμβάνει υψηλότερες προβλέψεις για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και την αντιπλημμυρική προστασία στο πλαίσιο της έντασης του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής.

Ο Ιλχάν Αχμέτ εξέφρασε την διάθεση του να γίνει καλός αγωγός των αιτημάτων της Περιφέρειας και των Δήμων προς την κυβέρνηση στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, “ώστε να προωθηθούν άμεσα και πρακτικά ζητήματα αντιπλημμυρικής θωράκισης της Ροδόπης που εκκρεμούν για δεκαετίες, κοστίζοντας σε ανθρώπινες ζωές και μεγάλες απώλειες στις περιουσίες και στην αγροτική παραγωγή”, όπως σημείωσε.

Επιφυλάχτηκε, δε, να τοποθετηθεί περαιτέρω, αναμένοντας και τις επίσημες ανακοινώσεις του κ. Μέτιου σχετικά με τα προτεινόμενα έργα και τις πρωτοβουλίες που θα λάβει ο Περιφερειάρχης το προσεχές χρονικό διάστημα.

Εποικοδομητική συνάντηση Ιλχάν Αχμέτ με τον Χρήστο Μέτιο

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood