Τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστο Μέτιο, επισκέφθηκε ο βουλευτής Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής, Ιλχάν Αχμέτ, και είχαν μια χρήσιμη και εποικοδομητική συνάντηση για την προώθηση ζητημάτων της περιοχής με πρώτο μέλημα την αντιπλημμυρική θωράκιση της Ροδόπης.

Ο Βουλευτής ενημερώθηκε από τον Περιφερειάρχη για την ενεργοποίηση του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας στη αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών του Ιανουαρίου και των προηγουμένων ημερών, καθώς και για τις τεχνικές παρεμβάσεις που έγιναν και γίνονται στις περιοχές που αντιμετωπίζουν συνεχή και έντονα πλημμυρικά φαινόμενα τα τελευταία χρόνια, όπως είναι ιδιαίτερα η ανατολική Ροδόπη, χωρίς όμως τα προβλήματα να περιορίζονται μόνο σε εκείνο το σημείο.

Ο Βουλευτής άκουσε τις απόψεις του Περιφερειάρχη για την ανάγκη αλλαγών στο θεσμικό πλαίσιο ευθύνης των αντιπλημμυρικών έργων και τα πολύπλοκα γραφειοκρατικά προβλήματα που ανακύπτουν κάθε φορά στη συνεργασία με τους φορείς της κεντρικής κυβέρνησης.

Παράλληλα, έγινε λόγος εκ μέρους του κ. Μέτιου για τα κονδύλια που είναι διαθέσιμα να δεσμευτούν από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας αλλά και για τον σχεδιασμό του νέου ΕΣΠΑ προκειμένου να περιλαμβάνει υψηλότερες προβλέψεις για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και την αντιπλημμυρική προστασία στο πλαίσιο της έντασης του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής.

Ο Ιλχάν Αχμέτ εξέφρασε την διάθεση του να γίνει καλός αγωγός των αιτημάτων της Περιφέρειας και των Δήμων προς την κυβέρνηση στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, “ώστε να προωθηθούν άμεσα και πρακτικά ζητήματα αντιπλημμυρικής θωράκισης της Ροδόπης που εκκρεμούν για δεκαετίες, κοστίζοντας σε ανθρώπινες ζωές και μεγάλες απώλειες στις περιουσίες και στην αγροτική παραγωγή”, όπως σημείωσε.

Επιφυλάχτηκε, δε, να τοποθετηθεί περαιτέρω, αναμένοντας και τις επίσημες ανακοινώσεις του κ. Μέτιου σχετικά με τα προτεινόμενα έργα και τις πρωτοβουλίες που θα λάβει ο Περιφερειάρχης το προσεχές χρονικό διάστημα.

5e577b7b perifereia am th 1