Συνεργασία Δήμου Κομοτηνής και Περιφέρειας ΑΜ-Θ για την τουριστική ανάπτυξη του Φαναρίου

Συνεργασία Δήμου Κομοτηνής και Περιφέρειας ΑΜ-Θ για την τουριστική ανάπτυξη του Φαναρίου.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΣΚΕΨΗ

Τους Αντιπεριφερειάρχες Ροδόπης Νίκο Τσαλικίδη και Αλιευτικής Πολιτικής ΑΜ-Θ Ανδρέα Καραγιώργη υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Κομοτηνής Ιωάννης Γκαράνης παρουσία του Αντιδημάρχου Έργων, Προγραμματισμού, Πολεοδομίας και Χωροταξικού Σχεδιασμού Δημήτρη Καρασταύρου.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν οι παρεμβάσεις που χρειάζεται να υλοποιηθούν στην περιοχή του Φαναρίου στον  τομέα της τουριστικής ανάπτυξης, αλλά και της δημιουργίας τεχνικών υποδομών.

Συζητήθηκε εκτενώς ο τρόπος συνεργασίας των δύο πλευρών στην κατεύθυνση επίλυσης ζητημάτων που αφορούν σε επαγγελματίες της περιοχής, αλλά και δημιουργίας αναπτυξιακών προοπτικών.

Μετά το πέρας της συνάντησης εργασίας ο Δήμαρχος Κομοτηνής εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Η παραθαλάσσια ζώνη του Δήμου μας, που έχει ως επίκεντρο τον οικισμό του Φαναρίου, αποτελεί για τη Δημοτική αρχή μια αναπτυξιακή προτεραιότητα ύψιστης σημασίας. Ενώνοντας τις δυνάμεις μας με τη συναρμόδια Περιφέρειά μας, θεωρούμε ότι θα καταφέρουμε σύντομα να επιτύχουμε τους στόχους μας. Στόχοι που άπτονται της αξιοποίησης όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του παραθαλάσσιου μετώπου μας, έτσι ώστε αυτό να καταστεί πόλος τουριστικής έλξης, και ταυτόχρονα ένας τόπος που με επίκεντρο τη θάλασσα, την αλιεία και το φυσικό περιβάλλον θα δει την αναπτυξιακή του προοπτική να ενδυναμώνεται και να αυξάνεται».

«Με τον Δήμαρχο Κομοτηνής, είχαμε μια εποικοδομητική συνεργασία για την ανάδειξη της παραθαλάσσιας ζώνης του μητροπολιτικού Δήμου της Ροδόπης, με επίκεντρο το Φανάρι. Αναγνωρίζοντας τη σημαντική περιβαλλοντική, οικονομική και κοινωνική σημασία της παράκτιας περιοχής, στηρίζουμε ενεργά κάθε προσπάθεια ώστε να μετατραπεί σε μεγαλύτερο πόλο έλξης και ανάπτυξης επ’ ωφελεία των πολιτών και συνολικά του τόπου μας» δήλωσε ο κ. Τσαλικίδης, με το πέρας της συνάντησης.

«Η σημερινή συνάντησή μου με τον Δήμαρχο Κομοτηνής Ιωάννη Γκαράνη και τον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Νικόλαο Τσαλικίδη, επιβεβαίωσε την απόλυτη διάθεση συνεργασίας των εμπλεκομένων φορέων για την ανάπτυξη της παράκτιας ζώνης του Δήμου Κομοτηνής και συγκεκριμένα το Φανάρι. Η Αντιπεριφέρεια Αλιευτικής Πολιτικής και εγώ προσωπικά συμπλέω απόλυτα με την όποια πολιτική ανάπτυξης της Περιφέρειάς μας, και δηλώνω παρών, όπου μπορώ και κληθώ να συνδράμω, επ’ ωφελεία τής προώθησης και υλοποίησης των όποιων προοπτικών» δήλωσε ο κ. Καραγιώργης.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood