Παραδίδουν τα κλειδιά των επιχειρήσεών τους και οι επαγγελματίες της Κομοτηνής

Παραδίδουν τα κλειδιά των επιχειρήσεών τους και οι επαγγελματίες της Κομοτηνής.
TA KLEIDIA THS ESTIASHS

Τα Σωματεία Ζυθεστιατόρων και Καφεποτοπωλών Κομοτηνής συμμετέχουν στην κινητοποίηση «Τα κλειδιά της εστίασης» που αποφασίστηκε από την ΠΟΕΣΕ “στο πλαίσιο αντίδρασης του κλάδου για την έλλειψη στήριξης από την Πολιτεία, εξαιτίας του lockdown λόγω πανδημίας”, όπως τονίζεται, και τα μέλη τους θα υποβάλλουν επίσης “Δήλωση πρώην επαγγελματία Εστίασης”.

“Καλούμε τους συναδέλφους των ανωτέρω κλάδων και μη, να στηρίξουν τη δράση μας στέλνοντας μήνυμα στην κεντρική εξουσία”, σημειώνει ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης, Ανέστης Βαφειάδης.

Η δράση της παράδοσης των κλειδιών θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου από τις 10 το πρωί ως τη 1 το μεσημέρι στα γραφεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Νομού Ροδόπης επί της οδού Σοφ. Κομνηνού 13.

Περιγραφή κινητοποίησης «ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ».

  • Την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021 θα μαζεύονται τα κλειδιά τον επιχειρήσεων και οι συνάδελφοι θα υπογράφουν τη σχετική «Δήλωση πρώην επαγγελματία Εστίασης». Τα κλειδιά και η δήλωση θα μπαίνουν σε ένα φάκελο (καλό θα ήταν να αποφεύγονται τα μπρελόκ) για να σταλούν προς την ομοσπονδία. Οι συνάδελφοι στις περιοχές τους μπορούν να προσθέσουν στοιχεία εντυπωσιασμού και να αναπαράγουν το γεγονός όσο καλύτερα μπορούν και με τα εργαλεία που νομίζουν (MME-social media κ.λπ.).
  • Την επόμενη μέρα της συλλογής των παραπάνω, το υλικό που θα μαζευτεί θα αποσταλεί στην Ομοσπονδία στην διεύθυνση: ΓΣΕΒΕΕ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΕΣΕ, ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 46, 10433, ΑΘΗΝΑ.
  • Αντιπροσωπεία 99 συναδέλφων και ο πρόεδρος, κάνοντας πορεία διαμαρτυρίας θα παραδώσουν το υλικό με ψήφισμα στο Μέγαρο Μαξίμου σε ημερομηνία που θα καθοριστεί. Το γεγονός θα καλυφθεί από όλα τα μέσα ενημέρωσης πανελλαδικά.

e1de3d80-afisa-drasis-kleidia-oeve-xanthisΥπόδειγμα “Δήλωσης πρώην επαγγελματία Εστίασης”

“Υπεύθυνη δήλωση πρώην επαγγελματία Εστίασης.

Οι επιχειρήσεις Εστίασης σε κάθε γωνιά της Ελλάδας βάζουν οριστικά λουκέτα. Καθημερινά οι συνάδελφοι παραδίνονται σε έναν  βάναυσο πόλεμο. Το τοπίο είναι θολό, τίποτα δεν ξεκαθαρίζεται και τα δελτία τύπου δεν αποτυπώνουν την πραγματικότητα. Με υποσχέσεις δεν αντιμετωπίζεται ο όλεθρος, δεν πληρώνονται οι απαιτήσεις. Δεν είναι δυνατόν να λειτουργούμε μόνο για να συντηρούμε τις θέσεις εργασίας, να στοιβάζουμε τιμολόγια και λογαριασμούς. Να συσσωρεύουμε χρέη και να βλέπουμε τις θυσίες και τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής να εξανεμίζονται. Οι φωνές μας δεν ακούγονται, δεν ευαισθητοποιούν τους κυβερνώντες. Η Εστίαση βρίσκεται πολλά χρόνια στην εντατική και αργοπεθαίνει. Απαιτεί διάσωση. Ο εμπαιγμός δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δεν βάζουμε πλάτη άλλο, καταντήσαμε από νοικοκυραίοι επαίτες. Οι οικογένειές μας στηρίζονται σε μας. Έχουμε δικαίωμα στην επιχειρηματικότητα. Το ποτήρι ξεχείλισε, η οργή και η αγανάκτηση δεν μπορούν να κρυφτούν πλέον. Αδυνατούμε να συνεχίσουμε. Τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά. Η κοινωνία δεν θα απολαμβάνει πια τις υπηρεσίες μας.  Σας παραδίδουμε λοιπόν  με πόνο, τα κλειδιά των επιχειρήσεών μας. Ξεκλειδώστε τη φυλακή μας. Επιχειρήστε εσείς, αφού θεωρείτε ότι αυτό είναι εφικτό. Εμείς πνιγήκαμε στον ωκεανό της αδιαφορίας, της εγκατάλειψης, των υποχρεώσεων, των δανείων, των οφειλών, της φτωχοποίησης . Πάρτε τα κλειδιά κι ανοίξτε το οξυγόνο. Θέλουμε να ζήσουμε.

Υ.Γ. Η πόρτα είναι κλειδωμένη δυο φορές. Τα λουλούδια θέλουν πότισμα, έχουν μαραθεί, και το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κομμένο, χρειάζεται επανασύνδεση. Αν χτυπήσει το τηλέφωνο, καλύτερα μην το σηκώσεις. Οι λογαριασμοί βρίσκονται στο πρώτο τραπέζι δεξιά πίσω από την πόρτα.

Καλή επιτυχία και καλές δουλειές.  

Ονοματεπώνυμο επαγγελματία………………..

Διακριτικός τίτλος επιχείρησης…………………

Πλήρης Διεύθυνση…………………………………..

Υπογραφή”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood