Δωρεάν Covid Rapid Tests για τους επαγγελματίες, το προσωπικό των καταστημάτων, αλλά και τον γενικό πληθυσμό, θα διενεργηθούν στην Αλεξανδρούπολη με πρωτοβουλία του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου και σε συνεργασία με την  Περιφερειακή Ενότητα Έβρου Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην περιοχή, και το Τμήμα Αλεξανδρούπολης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Οι δειγματοληψίες θα διενεργηθούν το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου κατά τις ώρες 10:00 – 15:00 στο “AXD info-kiosk” του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης στην οδό Λεωφόρο Δημοκρατίας.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη διαδικασία, θα πρέπει για τη μετακίνησή τους να στείλουν sms στο 13033 με κωδικό 1 και κατόπιν να προσέρχονται στο προαναφερόμενο σημείο, φορώντας μάσκα και έχοντας μαζί τους τον ΑΜΚΑ τους και την αστυνομική ταυτότητά τους. Κατά την προσέλευσή τους στο σημείο ελέγχου θα υποβάλλονται σε εξ αποστάσεως θερμομέτρηση.

Σκοπός της ενέργειας είναι η κατά το δυνατόν εκτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης της περιοχής μέσω της έγκαιρης ανίχνευσης τυχόν κρουσμάτων, και με γνώμονα προφανώς την προστασία της δημόσιας υγείας υγείας.

249f91e0 9ec9 4697 b84a 476a92aaac8c