Ως τον Ιούνιο οι πρώτες οικιακές και επαγγελματικές συνδέσεις φυσικού αερίου στην ΑΜ-Θ

Περιφέρεια και ΔΕΔΑ εξετάζουν την προοπτική κατασκευής και ενός αγωγού κατά μήκος του κάθετου άξονα του Έβρου, από την περιοχή των Κήπων μέχρι την Ορεστιάδα, προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στο φυσικό αέριο, το Σουφλί και το Διδυμότειχο.
1 Σύσκεψη ΔΕΔΑ

Συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) Μάριο Τσάκα είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος στο γραφείο του στην Κομοτηνή.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν το έργο κατασκευής δικτύων φυσικού αερίου στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ, το οποίο η Περιφέρεια χρηματοδοτεί με πόρους 29,6 εκατομμυρίων ευρώ από το ΕΣΠΑ.

Ο κ. Τσάκας ενημέρωσε τον κ. Μέτιο για την πορεία εξέλιξης του έργου, επισημαίνοντας ότι έχουν ολοκληρωθεί οι διαγωνιστικές διαδικασίες για τη Δράμα, την Ξάνθη, την Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη, ενώ είναι σε εξέλιξη οι διαγωνισμοί για την Καβάλα και την Ορεστιάδα, και ότι οι πρώτες συνδέσεις θα μπορέσουν να πραγματοποιηθούν ακόμη και μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2021.

Επόμενο θέμα στην ατζέντα της συνάντησης ήταν η δυνατότητα κατασκευής ενός αγωγού φυσικού αερίου κατά μήκος του κάθετου άξονα του Έβρου, από την περιοχή των Κήπων μέχρι την Ορεστιάδα, προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στο φυσικό αέριο, το Σουφλί, το Διδυμότειχο αλλά και οι βιομηχανίες που είναι εγκατεστημένες στην περιοχή. Συζητήθηκε επίσης ο σχεδιασμός της επόμενης φάσης του έργου, δηλαδή η περαιτέρω επέκταση του δικτύου και σε άλλες πόλεις της Περιφέρειας. Για τα δύο αυτά θέματα, ο κ. Μέτιος ζήτησε από τον κ. Τσάκα την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών.

Ως τον Ιούνιο οι πρώτες οικιακές και επαγγελματικές συνδέσεις φυσικού αερίου στην ΑΜ-ΘΤέλος, ο κ. Τσάκας ενημέρωσε τον κ. Μέτιο για τις μελέτες που εκπονεί η ΔΕΔΑ για την εγκατάσταση μονάδων βιομεθανίου σε διάφορα σημεία της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με στόχο να εμπλουτιστεί το δίκτυο φυσικού αερίου της Περιφέρειας με «πράσινη» ενέργεια.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, από την πλευρά της ΔΕΔΑ, ο Συντονιστής Διευθυντής Επιχειρησιακής Ανάπτυξης και Στρατηγικού Σχεδιασμού Κωνσταντίνος Διονυσόπουλος και ο Συντονιστής Διευθυντής Τεχνικών Δραστηριοτήτων Αυγουστίνος Σγουράκης, και από την πλευρά της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, η Εκτελεστική Γραμματέας Ζωή Κοσμίδου και ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Τάσος Παράσχου.

Ως τον Ιούνιο οι πρώτες οικιακές και επαγγελματικές συνδέσεις φυσικού αερίου στην ΑΜ-Θ

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood