Smart Watch για άτομα με προβλήματα ακοής, δημιούργησαν μαθητές της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής

Ένα καινοτόμο gadget που φιλοδοξεί να συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ακοής.
viband1

Ονομάζεται Viband, είναι ένα καινοτόμο smart watch και φιλοδοξεί να συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ακοής.

Πρόκειται για το ερευνητικό/εκπαιδευτικό project δεκαπέντε μαθητών του Γενικού Λυκείου και του Επαγγελματικού Λυκείου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, μέλη του ομίλου επιχειρηματικότητας του ιδρύματος, στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στην Εμπορική Έκθεση και τον σχετικό Διαγωνισμό για την ανάδειξη των τριών καλύτερων «εικονικών επιχειρήσεων» που διοργανώνει το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece.

Την ιδέα είχε ένα από τα μέλη του ομίλου, ενώ η ονομασία του προϊόντος αποτελεί σύνθεση των λέξεων Vibrating/Δόνηση και Band/Κολιέ.

Smart Watch για άτομα με προβλήματα ακοής, δημιούργησαν μαθητές της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής«Η Viband είναι μια καινοτόμα εικονική επιχείρηση η οποία έχει στόχο όχι μόνο να δώσει στην αγορά ένα λειτουργικό προϊόν, αλλά και να ενεργοποιήσει την κοινωνική ευαισθησία για τα άτομα που μέχρι σήμερα λόγω κάποιου προβλήματος υγείας αδυνατούν να συμμετέχουν ισότιμα στη ζωή. Ο στόχος θα επιτευχθεί δημιουργώντας ένα gadget το οποίο είναι μικρό σε μέγεθος, μοιάζει με έξυπνο ρολόι, φοριέται στο χέρι και το λουρί του είναι κατασκευασμένο από ανακυκλώσιμα υλικά», εξηγεί ο πρόεδρος της εικονικής επιχείρησης και μαθητής της Β’ τάξης του Γενικού Λυκείου της Σχολής, Χάρης Γιαννούλας. Εξηγώντας τη λειτουργία του, σημειώνει: «Σκεφτήκαμε ότι το πιο χρήσιμο και εύχρηστο αντικείμενο για κάποιον που αντιμετωπίζει προβλήματα ακοής, είναι ένα ρολόι. Θα διαθέτει ενσωματωμένο μικρόφωνο, και ανάλογα από την ένταση των ήχων του περιβάλλοντος θα ειδοποιεί τον χρήστη με δόνηση. Θα φροντίσουμε να μη δονείται σε ήχους με χαμηλή ένταση, όπως με την τηλεόραση, αλλά η δόνηση θα είναι πιο ισχυρή όταν και οι ήχοι θα είναι πιο δυνατοί. Για παράδειγμα, όταν ο χρήστης επιχειρεί να διασχίσει έναν δρόμο και ένα φορτηγό κορνάρει, τότε το ρολόι θα δονείται δυνατά για να τον ειδοποιήσει».

«Χαίρομαι που το σχολείο μας βρίσκεται για μία ακόμη φορά στην πρωτοπορία και πρωταγωνιστεί με μία τόσο καινοτόμα και ελπιδοφόρα ιδέα. Αποδεικνύεται ότι εμείς οι νέοι είμαστε εκείνοι που θα δείξουμε τον δρόμο για ένα καλύτερο μέλλον», τονίζει ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εικονικής επιχείρησης, μαθητής της Β’ τάξης του Επαγγελματικού Λυκείου της Σχολής, Γιώργος Μετλάρης.

«Με λουράκι από ανακυκλώσιμα υλικά, το ηλεκτρονικό βοήθημα φιλοδοξεί να διευκολύνει τα άτομα που το έχουν ανάγκη και να δώσει αισιόδοξα μηνύματα ζωής στους ανθρώπους που το χρειάζονται», σχολιάζει από την πλευρά του ο διευθυντής του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων της εικονικής επιχείρησης και μαθητής του ΓΕΛ της Σχολής, Θανάσης Μετλάρης, ενώ η συνάδελφός του και συμμαθήτριά του Γαλήνη Μουστάκα, επισημαίνει: «Η δουλειά έγινε εν μέσω πανδημίας και με τη χρήση τηλεδιασκέψεων. Αισιοδοξούμε ότι στον διαγωνισμό θα πάμε εξαιρετικά καλά».

Smart Watch για άτομα με προβλήματα ακοής, δημιούργησαν μαθητές της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής«Η ομάδα των δεκαπέντε μαθητών πήρε από την αρχή πολύ σοβαρά το project. Όλοι τους δούλεψαν σκληρά και μεθοδικά για να στήσουν από το μηδέν την εικονική επιχείρηση και να σχεδιάσουν το ρολόι», αναφέρει η υπεύθυνη και συντονίστρια του ομίλου επιχειρηματικότητας της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, μαθηματικός με ειδίκευση στη διοίκηση επιχειρήσεων, Γιώτα Χατζοπούλου.

Σημειώνεται ότι οι μαθητές αποκομίζουν πλήθος οφελών από την ενασχόλησή τους με τον εξωσχολικό όμιλο. Μαθαίνουν πώς λειτουργεί μία κανονική επιχείρηση και διαπιστώνουν αν θα ήθελαν να ασχοληθούν με τον κόσμο των επιχειρήσεων στο μέλλον. Ακόμη, αξιοποιούν τη δημιουργικότητα και την ευρηματικότητά τους, και εκτιμούν την αξία της συνεργασίας για τον κοινό σκοπό της επιτυχίας της επιχείρησης. Ενισχύεται η συνέπειά τους, διότι καλούνται να φέρουν σε πέρας τις αρμοδιότητές τους σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, και αποκτούν περισσότερη αυτοπεποίθηση και άνεση στην έκφραση των ιδεών τους, αφού καλούνται να τις μοιραστούν με την ομάδα.

Smart Watch για άτομα με προβλήματα ακοής, δημιούργησαν μαθητές της Αμερικανικής Γεωργικής ΣχολήςΤο project “Mαθητική Εικονική Επιχείρηση” του μη-κερδοσκοπικού εκπαιδευτικού οργανισμού Junior Achievement Greece, απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες από 15 έως και 18 ετών (Γ’ Γυμνασίου έως και Γ’ Λυκείου), και προσφέρεται δωρεάν σε όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια της Ελλάδας. Κάθε χρόνο, η “Μαθητική Εικονική Επιχείρηση” που κατακτά το Πρώτο Πανελλαδικό Βραβείο, εκπροσωπεί την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό του Junior Achievement Europe στον οποίο συμμετέχουν σαράντα μαθητικές «επιχειρήσεις» από όλη την Ευρώπη. 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood