Τα έργα που εκτελεί το Δ΄ Σ.Σ. στον ορεινό περιφερειακό δρόμο Ιάσμου, επισκέφθηκε ο Ευρ. Στυλιανίδης

Πρόκειται για αποκατάσταση της προσβασιμότητας του δρόμου συνεπεία της κήρυξης της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τον Ιούλιο του 2019.
viber_image_2021-01-30_03-40-01c

Τα έργα βελτίωσης του ορεινού περιφερειακού δρόμου Ιάσμου, που εκτελεί το Μηχανικό του Δ’ Σώματος Στρατού, επισκέφθηκε ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Όπως είναι γνωστό, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Ιάσμου, Οντέρ Μουμίν, “με την 5.241/15-7-2019 απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ο Δήμος Ιάσμου είχε κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Με το 4.869/15-07-2019 έγγραφό του, ο τότε δήμαρχος Ιάσμου Καδή Ισμέτ ζήτησε τη διάθεση μηχανημάτων έργου από το Δ΄ Σώμα Στρατού για την αποκατάσταση της προσβασιμότητας στον ορεινό όγκο Ιάσμου. Η τεχνικοοικονομική έκθεση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας εγκρίθηκε με την 60/2020 απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο Ιάσμου στις 29/05/2020, μόνο με τις θετικές ψήφους της διοικούσας παράταξης. Η σύναψη, δε, της Προγραμματικής Σύμβασης για το εν λόγω έργο, εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιάσμου στις 28-09-2020, μόνο με ψήφους της διοικούσας παράταξης. Το έργο αφορά την αποκατάσταση 20 χιλιομέτρων στην ορεινή περιοχή του Ιάσμου και ουδεμία σχέση έχει με το οδικό δίκτυο προς Πολύαρνο και τα Θρακικά Μετέωρα”.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ενημερώθηκε επί τόπου για την εξέλιξη των έργων και ευχαρίστησε τις Ένοπλες Δυνάμεις, και ζήτησε “να παραταθεί για εύλογο χρόνο η παρουσία των συνεργείων στην περιοχή ώστε αν είναι δυνατό το έργο να επεκταθεί κατά επτά ακόμη χιλιόμετρα, μέχρι τα “Θρακικά Μετέωρα” και το καταφύγιο της περιοχής”.

Τα έργα που εκτελεί το Δ΄ Σ.Σ. στον ορεινό περιφερειακό δρόμο Ιάσμου, επισκέφθηκε ο Ευρ. ΣτυλιανίδηςΌπως πρόσθεσε, “τέτοιες παρεμβάσεις συμβάλουν με το χαμηλότερο δυνατό κόστος για την Πολιτεία και τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα και ποιότητα, να έχουμε έργα που θα διευκολύνουν την προσβασιμότητα, την ανάδειξη της περιοχής, με στόχο την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού που θα προβάλει την ομορφιά και τον φυσικό και ιστορικό πλούτο της ορεινής Ροδόπης. Παράλληλα η διασφάλιση της προσβασιμότητας από τα συνεργεία του Στρατού μας θα εγγυηθούν την ασφάλεια των κατοίκων και θα ανακόψουν ροές παρανόμων μεταναστών που είχαν παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια μέσα από ορεινά δύσβατα μονοπάτια. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι παράλληλα αντιμετωπίζονται με τις παρεμβάσεις ζημιές που έχουν προκαλέσει ακραία καιρικά φαινόμενα στην περιοχή και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις να αξιοποιηθεί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιάσμου το ορεινό καταφύγιο και από τον Δήμο οι ομορφιές και η ιστορία του ορεινού όγκου της Ροδόπης. Το έργο αυτό αναδεικνύει την κοινωνική προσφορά του Δ’ Σώματος Στρατού στην περιοχή μας, γι’ αυτό ευχαριστώ τον Στρατηγό, τον αρμόδιο διοικητή και όλους όσοι συμβάλουν στην υλοποίηση του έργου. Ιδιαίτερα την πολιτική και φυσική Ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας, τον Αρχηγό και κυρίως τον φίλο Υπουργό Νίκο Παναγιωτόπουλο”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood