Το σοβαρότατο στοιχείο για το ΚΥΤ Φυλακίου που αποσιώπησε ο δήμαρχος Ορεστιάδας

"Ο Μηταράκης μου είπε ότι οι αλλοδαποί θα κυκλοφορούν ελεύθερα στην περιοχή" - Τι άλλο μπορεί να έχει διαμειφθεί μεταξύ τους και που ίσως δεν έχει γνωστοποιηθεί; - Μήπως ο δήμαρχος Ορεστιάδας έχει "κρυφή ατζέντα";
ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ-1

“Θησαυρός” αποδεικνύεται το βίντεο της τηλεδιάσκεψης που συγκάλεσε στις 4 Ιανουαρίου ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, των βουλευτών, δημάρχων και Μητροπολιτών του Έβρου.

Το έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Μαυρίδης, με καθυστέρηση 25 ημερών και αφού υποσχόταν πολλές φορές έως τώρα ότι θα το κάνει. Σε αυτό μπορεί να δει κανείς όλες τις τοποθετήσεις των συμμετεχόντων, όπως ακριβώς έγιναν. Όχι αποσπάσματα με…κομμένα μερικά δευτερόλεπτα, όπως αυτό που διέρρευσε…κουτοπόνηρα (ποιος άραγε, που είχε το βίντεο εκτός του δημάρχου Ορεστιάδας;) στη Δημοτική Τηλεόραση Ορεστιάδας, αλλά ολόκληρες τις τοποθετήσεις όλων όσων πήραν μέρος.

  • Μηταράκης σε Μαυρίδη: Οι αλλοδαποί θα κυκλοφορούν ελεύθερα εκτός ΚΥΤ Φυλακίου

Σε αυτό το βίντεο, λοιπόν, ο Βασίλης Μαυρίδης στην αρχική του τοποθέτηση αναφέρεται στην επικοινωνία που είχε με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη στις 2 Ιανουαρίου μέσω τηλεδιάσκεψης, και αφού είχε προηγηθεί στις 29 Δεκεμβρίου η δημοσίευση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ της Πρόσκλησης της διαγωνιστικής διαδικασίας για την επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου. Εκεί λοιπόν ο κ. Μηταράκης του ανέφερε κάτι ΣΟΚαριστικό: Ότι δηλαδή οι λαθρομετανάστες που θα φιλοξενούνται στο ΚΥΤ Φυλακίου θα έχουν ταυτότητα εισόδου-εξόδου, θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα στην περιοχή και θα μπαίνουν μέσα σε αυτή στις 8 το βράδυ. Καμιά σχέση δηλαδή με κλειστή δομή, που διακηρύσσει τόσο σε συνεντεύξεις του, όσο και στις τηλεδιασκέψεις που έχει πραγματοποιήσει όλο αυτό τον καιρό.

Όμως αυτόν τον ισχυρισμό του αρμόδιου Υπουργού, ο οποίος αποτελεί τεράστιο επιχείρημα για τους Εβρίτες που αντιδρούν έντονα στην επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου ή στη δημιουργία νέας δομής, και τον γνώριζε από τις 2 Ιανουαρίου ο δήμαρχος Ορεστιάδας, δεν τον ήξερε άλλος κανείς. Γιατί 27 ημέρες τώρα ο κ. Μαυρίδης δεν το ανέφερε πουθενά παρά μόνο χθες στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου και σήμερα δίνοντας στη δημοσιότητα το βίντεο; Ούτε τον χρησιμοποίησε στις τηλεδιασκέψεις που ακολούθησαν για να τον…αποστομώσει. Ούτε στις συνεντεύξεις που έδωσε ανέφερε ποτέ ότι στις 2 Ιανουαρίου ο κ. Μηταράκης του ανέφερε κάτι τέτοιο. Απλά ακούστηκε πρώτη φορά χθες και σήμερα.

Όπως λέει ο δήμαρχος Ορεστιάδας: “Του ανέφερα ότι γράφει η προκήρυξη κύριε υπουργέ: Διασφαλίζοντας την ελεγχόμενη είσοδο και έξοδο αυτών. Μου ανέφερε, και εδώ είναι πολύ σημαντικό, θα υπάρχει ένας έλεγχος, αυτοί που δικαιούνται. Στο ΠΡΟΚΕΚΑ δεν δικαιούται κανένας γιατί πρέπει μέχρι τριάντα ημέρες να είναι μέσα μέχρι να γίνει ταυτοποίηση των στοιχείων, θα είναι με ταυτότητα εισόδου-εξόδου και θα επιστρέφουν 8 η ώρα το βράδυ. Η έκπληξη μου ήταν τεράστια και του είπα: Εδώ κύριε υπουργέ εμείς δεν αποδεχόμαστε επ’ ουδενί την επέκταση του Φυλακίου και σεις πέρα από την επέκταση μιλάτε και για ανοιχτή δομή;

  • Ιδού το χαρακτηριστικό απόσπασμα

Κι αντί αυτό το στοιχείο ο κ. Μαυρίδης να το δημοσιοποιήσει από τις 2 Ιανουαρίου και να γίνει “σημαία” των αντιδράσεων, τόσο του ιδίου όσο και όλων των Εβριτών, το πληροφορηθήκαμε χθες και σήμερα. Ότι δηλαδή ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου λέει πως οι λαθρομετανάστες θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα ως τις 8 το βράδυ στο Φυλάκιο, στο Σπήλαιο, στην Ελιά και στα άλλα χωριά της περιοχής αλλά και στην Ορεστιάδα, γιατί όχι και στο Διδυμότειχο και όπου αλλού θέλουν.

-Γιατί ο κ. Μαυρίδης αποσιώπησε ένα τόσο σοβαρό στοιχείο τεκμηρίωσης των αντιδράσεων του κόσμου;

-Τι άλλο μπορεί να συζήτησε στις τηλεδιασκέψεις ή άλλες επικοινωνίες που λέει ότι είχε με τον Νότη Μηταράκη, τον Γραμματέα του Υπουργείου κ. Κωνσταντίνου ή και άλλα υπηρεσιακά στελέχη με τα οποία επίσης παραδέχεται στο βίντεο ότι μιλούσε συχνά από τον Σεπτέμβριο;

-Μήπως υπάρχει…κρυφή ατζέντα από τον δήμαρχο Ορεστιάδας, που είναι φυσικό να μην τη γνωρίζει κανείς, αφού όπως του καταλόγισε δημόσια ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος συζητούσε μόνος του επί μήνες και τώρα που τα…θαλάσσωσε του φταίνε οι άλλοι και τους ζητάει να…βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά;

-Θα ρωτούσε κάποιος γιατί δεν το χρησιμοποίησαν ως επιχείρημα οι υπόλοιποι που συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη και άκουσαν τον κ. Μαυρίδη να το λέει; Αρχικά, πάνω στην κουβέντα αυτή, και όπως έγινε από απόσταση, κάποιοι μπορεί να μην το άκουσαν ή να μην το πρόσεξαν καν. Κι ύστερα, δεν γνώριζαν πως ο δήμαρχος Ορεστιάδας κατέγραφε την τηλεδιάσκεψη, και αν το επικαλούνταν απέναντι στον Υπουργό ή στις δημόσιες τοποθετήσεις τους, θα υπήρχε και το ανάλογο βίντεο-ντοκουμέντο της ομολογίας του δημάρχου.

  • Δείτε το βίντεο με ολόκληρη την τηλεδιάσκεψη

πηγή: evros-news.gr

επιμέλεια: inkomotini.news

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood