Αναφερόμενος στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας η οποία έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες μέρες, ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, τόνισε με έμφαση πως “βρισκόμαστε σε κομβικό σημείο της μάχης μας απέναντι στην πανδημία και δεν επιτρέπεται εφησυχασμός”.

Εν συνεχεία επεσήμανε πως ενεργοποιούνται πάλι οι δύο κατηγορίες επικινδυνότητας στις οποίες θα καταχωρίζονται κοινότητες, δήμοι, περιφερειακές ενότητες, ακόμη και ολόκληρες περιφέρειες, ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο τους.

Στην πρώτη κατηγορία, “κίτρινου” επιπέδου, θα απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 21:00 ως τις 05:00, θα λειτουργούν δια ζώσης και τα Γυμνάσια-Λύκεια, οι ναοί θα λειτουργούν με τη συμμετοχή μέχρι 25 πιστών και μέχρι 50 οι μητροπολιτικοί, ενώ στην λειτουργία του λιανεμπορίου, των κουρείων/κομμωτηρίων και των ΚΤΕΟ, προστίθενται και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ.

Στη δεύτερη κατηγορία, “κόκκινου” επιπέδου, θα ισχύει περιορισμός κυκλοφορίας όλο το 24ωρο, με εξαίρεση τους λόγους εργασίας, ενώ ανοιχτά θα είναι νηπιαγωγεία, δημοτικά και σχολεία ειδικής αγωγής.

Στην “κόκκινη” κατηγορία, περιλαμβάνονται οι Δήμοι Εορδαίας, Θήβας, Τανάγρας, Σπάρτης, Χαλκίδας, Πάτρας, Νέας Προποντίδας, Σαντορίνης και Μυκόνου, η Περιφέρεια Αττικής (πλην την Π.Ε. Νήσων Αττικής), και η Π.Ε. Λέσβου.

Τόσο η Π.Ε. Ροδόπης, όπως και οι Π.Ε. Έβρου, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας, δεν κατατάσσονται στις “κόκκινες” περιοχές.

163dea32 screenshot 899