Στα γραφεία του ΔΕΔΔΗΕ στην Κομοτηνή πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του Δημάρχου Κομοτηνής Ιωάννη Γκαράνη, της Διευθύντριας Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δέσποινας Πάσσου, της Διευθύντριας Περιοχής Κομοτηνής του ΔΕΔΔΗΕ Γεωργίας Ανδρέου, και στελεχών της εταιρίας, στο πλαίσιο της ετήσιας συνεργασίας του Δήμου με την ΔΕΔΔΗΕ, και με αντικείμενο τη συνέχιση της συνεργασίας των δύο πλευρών για την αισθητική αναβάθμιση του δικτύου διανομής ηλεκτρικού ρεύματος.

Η συγκεκριμένη συνεργασία αφορά στη σταδιακή υπογειοποίηση των υφιστάμενων εναέριων γραμμών μέσης και χαμηλής τάσης στα σημεία/περιοχές όπου ο Δήμος Κομοτηνής υλοποιεί συγκεκριμένα έργα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η οδός Παπαδήμα όπου προχώρησαν ταυτόχρονα οι εργασίες ανάπλασης του πεζόδρομου με την υπογειοποίηση των γραμμών.

Επίσης, αφορά στις οδούς Θεμιστοκλή Σοφούλη, Νικηφόρου Γρηγορά και Σωκράτους, οι οποίες περιβάλουν ή βρίσκονται εντός του βυζαντινού τείχους, κατά το έργο ανάπλασης της περιοχής εξωτερικά και περιμετρικά αυτού.

cd9f3871 143821671 403789644047038 1548925603612011936 n«Η σύμβαση  επιτυγχάνει τον καλό συντονισμό των εργασιών ώστε όταν οι υπηρεσίες του Δήμου προχωρούν σε εργασίες, να γίνεται ταυτόχρονα η υπογειοποίηση των υφιστάμενων εναέριων γραμμών διανομής της ΔΕΗ και να κερδίζουμε χρόνο και οικονομικούς πόρους, αλλά και να μειώνουμε την ταλαιπωρία των δημοτών που είναι οι χρήστες τόσο των δρόμων όσο και των δικτύων. Επιπλέον, οι παράλληλες εργασίες δεν προκαλούν φθορές στο οδόστρωμα γιατί σε κάθε τομή που πραγματοποιείται, επιβαρύνεται, όπως τονίζουν και οι Τεχνικές μας Υπηρεσίες», σημείωσε ο Δήμαρχος Κομοτηνής.